Osaliselt prooviti müüki turgutada erinevate tarvikute üha laieneva valikuga – kaamerat sai kinnitada hõlpsasti kas või oma jahipüssi külge. Pereinimene? Kaamerakinnitus lapsele. Vallaline? Tõmba kassile ja koerale traksid külge ning saab nende käikudest põneva video kokku monteerida.

Siiski jäi kõigest eelnevast väheks, sest kust leida publik, kes jaksaks värelevat videot vaadata, kui isegi ei sooviks. Sellest murest on aga lõpuks üle saadud – käepideme otsas olev stabiliseeriv vidin gimbal hoiab kaamerat uskumatult sujuvalt paigal. Tavainimesele peamiselt droonimaailmast tuttav tehnoloogia on toodud lennuaparaadi küljest lühemat käsistatiivi meenutava varre otsa. Varustatud kolme teljega ja harjasteta mootoritega püsib seade algorütmide abil loodis, tehes samal ajal vahet, kas tegu on tahtmatu värisemise või keeramisega, soovides näiteks panoraamvõtet, misläbi korrigeeritakse pilti ainult vajalikul määral.

Kaks suurimat tootjat, kes sellist tähelepanuväärset toodet pakuvad, on GoPro ja DJI

GoPro on tuntuim ja ostetuim seikluskaamerate tootja, kelle müük ühikutes on suurem kui kolmel järgneval konkurendil kokku. Mullu sügisel ilmunud seikluskaamera Hero 5 osutus üle ootuste populaarseks ning elavdas pisut virelema jäänud turgu. Osati tänu võimalusele osta sinna juurde Karma-nimeline käepide, mis viib videopildi sujuvuse professionaalsele tasemele (toimib ka varasema mudeliga Hero 4). Kaamera kinnitatakse käepideme küljes olevale stabilisaatorile ning ükskõik, kuidas käsi väriseb, püsib pilt kindlalt ja sirgelt. 
Sellega Karma tootesari ei lõpe – nimelt on võimalik seda soetada ka samanimelise droonina, kuhu eelnimetatud käepide, mis lennumasinaga komplektis kaasas, külge kinnitub. GoPro esimene katsetus droonide vallas on kompaktne ja lihtne kasutada, kuigi turu nimekaimate mudelite vastu omadustelt ei saa. Vähemalt on üle saadud kvaliteedimuredest, mis alguses drooni kimbutasid.

Hiina tootja DJI on seevastu nimekaim droonitootja, kelle nime kannavad pooled droonid maailmas. Firma otsustas oma võimekust demonstreerida ka maapealsel turul ja paiskas müügile Osmo tootesarja. Soodsaim mudel Osmo Mobile pakub võimalust nutitelefoni kaamerana kasutada, kallimad versioonid on omaenda kaameraga. 4K video võimalus on tänapäeval juba standardiks, lisaboonus on optilise suumiga mudel Osmo+. Nimetatud mudel ongi ehk optimaalsemaid valikuid, kuna tänu eraldiseisvale kaamerale jääb oma telefon siiski pihku, kust otsepilti jälgida. Ühtlasi on stabilisatsioon kriipsu võrra uhkem ja eraldi mikrofon puhtama heli salvestamiseks komplektis kaasas. 
Kel jääb eelmainitust väheks, siis tippmudelid Osmo Pro ja Osmo Raw maksavad juba tuhandeid eurosid, olles sobilikud muuhulgas ka noorele režissöörile.

Tänu sellistele toodetele on lõpuks loota võdiseva amatöörvideo ajastu lõppu. Seikluskaamerad pole enam ainult üliaktiivse elustiili jäädvustamiseks, vaid võib rahulikult koduseinte vahel uue põlve videoblogija e vlogija ametit nautida. Koduvideodki võivad näida nüüd justkui palgalise operaatori valmistatud ning mis kõige olulisem, ehk on Facebooki üles laadides ka like’ide hulk oodatust suurem.

Hinnad:

GoPro Hero 5 Black – 469 €


GoPro Karma käepide – 359 €


GoPro Karma droon – 999 €


€
DJI Osmo Mobile – 339 €


DJI Osmo+ – 749 €