1. Juhtmevaba elekter

Unusta ambitsioon teha võimekamaid akusid. Kauem töötavate telefonide ja arvutite tulevikutehnoloogia on juhtmevaba vool. Kui sa mõtled välja, kuidas raadio või muud laineid saaks ära kasutada ka akude laadimisel, oled sa leidnud lahenduse insenere pikalt painanud probleemile.

2. Interneti levi eraldatud kohtades

Paigad, kuhu juhtmevaba internet ei ulatu, on jätkuvalt probleemiks. Seda juhtub peamiselt linnavälistes piirkondades ja ka arengumaad kannatavad interneti vähese levi all. Selle probleemi lahendamist on tõsiselt võtmas nii Facebook kui ka Google, kuid head ja mõistlikku lahendust ei ole veel leitud. Kui sa leiad kiirema ja odavama lahenduse, kui Google, ei pea ei sina ega sinu järgmised põlved raha pärast enam muret tundma.

3. Odavad, efektiivsed päikesepaneelid

Täna võib päikesepaneele näha paljude rikkamate inimeste majade katustel ja majade ümbrustes, kuid arvestades nende tasuvusaega ja paigaduskulu, on need ikka väiksema sissetulekuga elanikkonnale kättesaamatud. Disaini päikeseaneel, mis on odav, efektiivne ning lihtne paigaldada ja sa võid avada šampuse, sest sa oled just teeninud rohkem, kui sa eales lotoga võita võiks.

4. Mõistliku hinnaga soolase vee magedaks muutmise tehnoloogia

Me ei taju seda Eestis, kuid maailmas aina kasvav probleem on põud ja joogivee nappus. Sellele otsitakse pidevalt lahendust ja kui keegi leiutaks mõistlike kuludega viisi, kuidas muuta soolane ookeani vesi magedaks joogiveeks, lahendaks see paljude piirkondade kriisid. Seni pole keegi suutnud luua veest soola eraldamise tehnoloogiat, mis oleks majanduslikult jätkusuutlik.

5. Täiusta ilmaennustuse seda osa, mis ennustab looduskatastroofe

Ilmaennustus on keeruline ettevõtmine niigi ja sageli polegi vahet, kas uskuda ilmatüdrukut või naabrimeest, kes kohvipaksu uurib. Kuid veelgi raskemini on etteaimatavad looduskatastroofid nagu maavärinad, tornaadod ja taifuunid, mis tekitavad riikidele miljarditesse eurodesse ulatuvaid kahjustusi. Arenda välja parem ilmaennustusmudel ja sa säästad riikidele miljardreid ise samal ajal teenuse eest varandust kokku ajades.