Interneti satelliidid


Inimkond näeb internetti aina vähem kui luksust ja aina enam kui inimeste põhiõigust. Seda mõttemalli järgides plaanib elektriauto Tesla isa, Elon Musk, 2020ndaks aastaks ülemaailmset kiiret traadita interneti teenust. Musk plaanib orbiidile saata 4000 satelliiti, et kiire juhtmevaba internet oleks kättesaadav igas maailma nurgas. Teine rahaboss, lennufirma Virgin omanik Richard Branson, plaanib midagi sarnast ja eesmärgiks on seatud, et valmis jõutaks enne 2020. aastat. Igal juhul paistab, et liiklus läheb päris tihedaks.

5G mobiilne internet


Mobiilifirmad töötavad ööd ja päevad, et katsetada erinevaid võimalusi, et tänane 4G võrk tunduks meile edaspidi sama aeglane, nagu dial-up teenus tagasi vaadates Mobiilside kiirus on võtmesõna ja üks põhilisi müügiargumente. 5G kiirus loodetakse saavat nii kiireks, et vahe 4G-ga oleks vähemalt kümnekordne. Loodetavasti sajakordne. Ka siin on seatud eesmärgiks, et see unistus oleks reaalsus hiljemalt aastaks 2020. Mõelda vaid, kui kiiresti kassipildid avanema hakkavad.

Kantav tehnoloogia


Mõne kantava tehnoloogia, nagu Apple käekella ja Google prillide algus on olnud küll üle kivide ja kändude ja kõike muud kui edukas, kuid kõik arengud näitavad, et see on kurss, millega arendajad on edasi minemas. Järgmise viie aasta jooksul muutuvad sellised kõrgtehnoloogilised seadmed aina enam meie elu osaks. Kuna andmete mahud on aina kasvamas, siis ei ole mõeldav, et kogu see info ja tarkus jääks püsima ühte kinnisesse suletud karpi kirjutuslaua all. Me ei õpi enam marsruute pähe, vaid meil on selle jaoks rakendused, mis meetri pealt meile juhiseid annavad. Me ei pea enam peast arvutama, ega kalkulaatorit kaasas kandma – see on meil juba praegu kogu aeg telefonirakenduse näol olemas. Hoidke silmad lahti ka nutikate ehete osas. Ehete firma Mira on loomas ehteid, mis lasevad tulevikus sul isegi pulsikella ja aktiivsusmonitori koju jätta, sest stiilses käevõrus või kõrvarõngas on kõik vajalik sees olemas.

Virtuaalreaalsus


Virtuaalreaalsusest on räägitud juba väga pikalt. Mitmel korral on see enda pead tõstnud nii 1990ndatel kui 2000ndatel, kuid olemasolev tehnoloogia ei lasknud selle potentsiaalil särada ja kõik katsed jäidki katseteks. Kui möödunud aastal tutvustati Oculus Rifti ning firmad nagu Sony ja HTC tulevad oma virtuaalreaalsuse lahendustega välja, tekkis inimestes usk, et lõpuks paistab see maailm tiibu alla võtvat. Virtuaalreaalsuse rakendusvõimalused on piiritud. See ei piirduks absoluutselt mängumaailmaga. Küll aga oleks see üks suurimaid suundi ja usutavasti võivad World of Warcrafti mängijad futuristlike peaseadmetega saada mängust täiesti uue kogemuse juba järgmise viie aasta jooksul. Loomulikult on teine suund haridus, kus seda rakendada annaks. Kujutle, kui palju nauditavam oleks ajaloo õppimine, kui sa näeksid oma silmaga Jüriöö ülestõusu ja kui palju lihtsam oleks keeleõpe, kui sa saaksid aega veeta ülikobeda prantslannaga. Sealt edasi mõeldes, on kindlasti ka pornotööstus käsi kokku hõõrumas.

Transpordivahendid


Kui vaadata magalarajoone, siis pole raske tabada eestlaste autolembust. Igal perel peab olema vähemalt kaks autot. Soovitavalt kolm. Lihtsalt sellepärast, et naabrit närvi ajada. Kuid autost on linnapildis saamas vaid üks transpordiviis paljudest, mida inimesed kasutama hakkavad. Tasakaaluliikurid teevad alles oma esimesi samme ja selles vallas on kindlasti suuri arenguid tulemas. Aina enam mõistetakse droonide tehnoloogia rekandamist igapäeva ellu ja mine tea, äkki kui ühel hetkel suudetakse droonide rootorid ka kingade alla monteerida- äkki saab lendamine reaalsuseks...

Voogedastus


Video voogedastus on juba praegu meeletult populaarne. Lahendused nagu Viaplay ja Netflix on endale võitnud suure hulga kasutajaid. Sellist voogedastuse kasvu on kindlasti lähiajal oodata veelgi. Füüsilise meedia osatähtsus hakkab aina vähenema ja peagi kaovad mängud plaatidelt, filmid DVD-lt ja isegi Blu-Ray leiab enda lõpu, sest kaob vajadus midagi füüsiliselt hoiustada. Arvatavasti ei kao need täielikult, sest tänase päevani on olemas inimesi, kes oma floppy kettaid igaks juhuks alles hoiavad. Peagi, kui sa oma DVD kogumiku pilve laed, saad sa teha ruumi oma uuele 3D printerile, mille võimalused ka alles avanemas on.

Allikas: grunge.com