Film „Tagasi tulevikku” oli pungil hullumeelseid ideid, mis nende pakutud aega silmas pidades, peaksid nüüdseks reaalsus olema. Kuid need ennustused ei ole läinud täide ja 2017 ei ole nii futuristlik nagu filmis eeldati. Film ise aga on andnud leiutajatele tööd viimased mitukümmend aastat ja üheks peamiseks ülesandeks on olnud luua hoverboard. Kui püüda leida sellele eestikeelset vastet, oleks see ehk hõljukrula? Kahjuks on see pähkel leiutajatel ikka veel lahti puremata. Aga need tasakaaluliikurid, mida igas kaubanduskeskuses müüakse? Need ei ole hoverboardid, kuigi nad end just nii turustada püüavad.

Kuid turule on tulemas toode Onewheel+, mis ühendab endas rula ja hõljukrula, mis on ehk hetkel turule tulevatest alternatiividest kõige tõetruum.

Toode maksab küll 1350 eurot ja neid hakatakse laiali saatma alles veebruaris, kuid need, kes soovivad hoverboardi sarnast kogemust, köhivad ka selle papi leiutajatele välja. Selle raha eest saab üherattalise, ise tasakaalustuva rula, mida hoiab töös elektriline sisemootor. Tootjad nimetavad seda mootorit futuristliku nimega „hypercore”. Mootoril on piisavalt jõudu, et rula liiguks edasi kuni 25 kilomeetrise tunnikiirusega ja suudab sõita järjest 11 kilomeetrit. See on piisav vahemaa, et hommikul kontorisse rulatada, päeval laadida ja õhtul samamoodi tagasi. Sõitjal ei tule vältida mägesid, sest rulal on jõudu piisavalt, et sind neist vaevata üles sõidutada.

Seda juhtima pead sa küll ise, kuid see on väga intuitiivne. Tuleb seista vaid jalg ühes rula otsas ja teine teises. Edasiliikumiseks tuleb end ettepoole kallutada ja pidurdamiseks või teises suunas sõitmiseks, tuleb kallutada taha. Rula on stabiilne ja videost võib näha, et saab maastikul paremini hakkama, kui nii mõnigi linnamaastur.

Allikas: mademan.com