Kuid autod on kõike muud kui samaväärsed, sest nagu testistki ilmneb, läheb punane auto kortsu nagu akoridon, testnukk lendas näoga vastu rooli ja klaasikillud lendasid kõikjale mööda kabiini laiali. Kabiini esiosa vajub täielikult sisse, lükates nuku põlved üles ja muljudes need lõhkise armatuuri vahele.

Ka halli auto esiosa saab tõsiseid vigastusi, kuid kabiin jääb üpriski puutumatuks. Testnukk lendab ettepoole, kus ta peatab turvavöö ning avanenud õhkpadjad on samuti abiks hullema ärahoidmisel. Esiklaas mõraneb, kuid ei lenda kildudeks.

Mõlemad autod on Nissanid. Punane auto on 2015 aasta Nissan Tsuru, mis on toodetud Mehhiko turu jaoks ja hall masin on 2016 aasta Versa, mis on mõeldud USA turule.

Mõlemad autod on Nissani odavaimad margid, mida müüakse vastavatesse riikidesse, kuid nagu testiski näha on autode kooste kvaliteet drastiliselt erinev. Erinevalt USA Nissanist pole Mehhiko omal turvapatju, veojõukontrolli ega muid omadusi, mis masina turvalisemaks teeksid.

Avariitestides sai USA turule müüdav odavaim Nissan neli tärni viiest ja Mehhiko oma skooris viiest tärnist ümmarguse nulli.

Nissan ei ole ainuke autotootja, mis toodab vaesematesse riikidesse autosid, mis saavad null tärni ohutustestides. Ka Hyundai, Renault, Suzuki, Datsun, Ford, Fiat, Kia, VW ja mitmed teised on müünud madala ja keskmise sissetulekuga riikidesse autosid, mille müümine oleks USAs ja Euroopa Liidus seadusega keelatud.

Mitmetes riikides ei ole reguleeritud autode ohutuse miinimumnõudeid ja neis riikides autotootjatel võimalik müüa odava hinnaga masinaid, mis teistes riikides keelatud oleks. Kui iga turvapadi, mis autole lisatakse, lisab autole keskmiselt 50 eurot, siis on see hea koht, kus kokku hoida. Seepärast on alati oluline teada, ostes kasutatud sõidukeid, mis turule on masin toodetud. Missugusest riigist on see toodud.