Londoni silla koopia asub Hiinas Suzhou linnas, on 40 meetrit kõrge ja kui Londonis on Tower Bridgel kaks torni, siis Hiina koopial on neid topelt. Ehitus läks maksma 10 miljonit eurot. Kuid see ei ole ainus rahvusvaheliselt kuulus ehitis, mida selles riigis kopeeritud on. On seal ka olemas Eiffeli torn, Sydney ooperimaja ja isegi Valge maja. Hetkel on ehitamisel 160 miljonit eurot maksev Titanicu laev, mille mõõdud saavad olema originaaliga üks-ühele.

Business Insider tegi ülevaate ehitistest, mida Hiina otsustas kopeerida ja ise ehitada. Toome need ka teieni.

Kaks korda suurem Tower Bridge replika ehitati 2012 aastal, kuid laiemat tähelepanu sai ehitis alles kuu aega tagasi, kui pildid internetti ilmusid ja inimestele arhitektuur kuidagi tuttav tundus. Leida võib selle Suzhou linnas ja sillalt pääseb üle Yuanhe järve.

Kuigi sel pole tõstesilda, on sel neljarealine sõidutee, mis võimaldab suure elanikkonnaga riigis lihtsamalt liigelda.

Kuid Londoni sild pole kaugeltki ainus mälestusmärk ja Ateena Parthenon ei ole enam vaid Kreeka uhkus. Selle koopia püstitati teemaparki, mis asub Lanzhou’s, Gansu provintsis.

108 meetrine Eiffeli torn kõrgub tarastatuna Tianduchengis. Torn paistab magalapiirkonnas kaugele kätte ja enam pole Eiffeli torni taustal päikeseloojangul kohvi joomine hiinlastele kättesaamatu unistus.

Austraalia au ja uhkuse juurde, milleks on Sydney ooperimaja, viib Sydney Harbour Bridge. Küll ei ole seda sinna Austraaliast transporditud, vaid on üks-ühele maha viksitud.

Rooma Colosseumi Hiina versioonis pole kunagi gladiaatorid enda elu eest võitlema pidanud, kuid ehitis on identne ja toimib kontserdipaigana, mis mahutab 2000 kuulajat.

Jiangyanis jalutades võib armunud paar suudelda Triumfikaare all, mis on üle 10 meetri kõrge. Enam ei käi hiinlased Pariisis ehitist pildistamas, vaid kehitavad möödudes õlgu, et neil on täpselt samasugune.

Chuzhou’s valmib teemapark, kus võib leida betoonist ehitatud Chephreni sfinksi Giza platool. Küll pole tegemist Giza platooga. Kui originaali on aeg armutult purenud, siis Hiina koopia on täitsa tutikas. Selline nagu see algselt oli.

Moskva Kremlist inspiratsiooni saanud, ehitati Pekingisse 3,5 miljonit maksev ehitis, kuhu on enda pesa pununud paljud valitsuse bürood.

Florentina külas võib ahhetamas käia lisaks Itaaliale nüüd ka Wuqingis, Hiinas. Endine 200 000 ruutmeetrine maisipõld on nüüd täisehitatud Itaalia stiilis ja puudu ei ole ka piirkonnale omased sillad ja ka kanal.

Ameerika ja Hinna juurtega arhitekt I.M. Pei disainis omal ajal maailmakuulsa Louvre püramiidi. Selle Hiina versioon asub Chongquingi piirkonnas, kuid ei näe üldse nii peen küll välja.

Pekingis võib leida ka päris oma Valge maja. Kohe kõrval seisab uhkelt Lincolni memoriaal, Washingtoni monument ja Kapitoolium.

Egiptuse Karnaki tempel asub hüljatud teemapargis Wuhani linnas. Hämmastava täpsusega on järgitud nii ehitise mõõtmeid kui detaile.

Lihavõtte saare Moai kujud jälgivad Pekingi jalakäijate piirkonnas möödujaid.

Pisa tornist 8000 kilomeetri kaugusel asub Pisa torn. See on täpselt sama viltu ja inimesed teevad täpselt samasuguseid naljapilte, kus püüavad seista torniga sama nurga all.

Kas Hiina valitsus ei soovi, et inimesed käiksid riigist väljas päris asju vaatamas või soovivad neile, kel ei õnnestu käia, tuua ehitised koju kätte? Või pole neil ideid? Kas tulevased põlvkonnad üldse teavad, et tegemist on koopiatega?