Jon Call oli aga teistsugune. Alabamas keskkoolis tüdrukuid patsist sikutav poiss teadis, et kui ta suudaks spagaati teha, oleks tal piirkondlikel Taekwondo võistlustel kuldmedal sama hästi kui taskus, kuna keegi tema vanustest ei küündinud selle lähedalegi. Ja seda liigutust Korea võitluskunst hindab väga.

Seega veetis noorsand terve suve teleka ees lösutades ja multikaid vaadates ning samal ajal jalgu, puusi ja tagareisi venitades. Iga päev minimaalselt kaks tundi. Kahe kuuga suutis ta end istudes spagaati ajada ja kolme kuuga oli ta võimeline end ka ülevalt spagaati laskma. Mehe sõnul on see nagu jõutõmme – kui sa tahad jõutõmbes hea olla, pead sa harjutama jõutmmet. Kui sa tahad spagaati teha, pead sa hakkama spagaati tegema. Aina harjutades, saad sa ka aina paremaks.

Nagu poiss arvanud oligi, aitaski võime spagaati teha ta kohalikuks Taekwando meistriks. 15 aastat hiljem suudab see sama liigutus teda jätkuvalt rambivalguses hoida. Kuid enam pole tasu pisikesed trofeed, mis kamina äärt kaunistavad, vaid tuhanded „laigid”, mida ta Instagramis endale piltidele ja videotele kogub. Ta on muutunud interneti sensatsiooniks ja väisab ka raadiojaamu ja televisiooni saateid, kus ta räägib, mida ta teeb.

Täna tuntakse meest peamiselt nime all Jujimufu. Nimi, mis ei tähenda midagi, vaid mille ta sai pekstes rusikatega klaviatuuri, kui ta ei suutnud meenutada oma kasutajanime. Vihapurske järel ilutses kastikeses kogemata alla vajutatud kombinatsioon Jujimufu.

Rammumehe kehaga ja akrobaadi painduvusega suudab mees teha jõu- ja ilunumbreid, mis teised vaid ahhetama jätavad. Tema karjed ja hõisked, kui ta end järjekordse triki jaoks käima üritab tõmmata, annab mehele vaid jälgijaid juurde ja on hirmnaljakad. Üks tema kuulsamaid trikke, mida paljud internetis ehk kogemata näinud on, on kahe tooli vahel tehtav spagaat ja samal ajal rasket kangi pea kohal hoides. Sama trikk viis ta ka Ameerika talendisaate lavale, kus tema oskusi küll väga kõrgelt ei hinnatud ja teisest saatest kaugemale ei jõudnud.

Füsioloogid ütlevad, et mees on täielik looduse friik, sest tema liikuvus, painduvus ja stabiilsus on väga märkimisväärsed ja see võimaldabki taoliste trikkide sooritamise, ilma, et ta enda kubet ära ei tõmbaks. Enamus inimeste füsioloogia ei lubaks taoliste trikkide tegemist, kuna puusaliigesed ei tuleks pingega lihtsalt toime ja katsetaja ei pruugiks omal jalal koju pääseda.

Enda mõttest hakata tegema videoid trikkidest, tekkis Jujimuful siis, kui ta sattus youtube sügavustes nägema tüüpe, kes tegid eriti vingeid jalaga lööke ja sellest hetkest ei saanud ta neid enam enda peast. Ta tõusis, läks tahahoovi ja mõistis, et ta suudab teha samuti asju, millest enamus vaid unistada võib. Kuna sel ajal internetis õpetusi saada veel polnud, tuli tal arenguks kasutada vaid enda fantaasiat.

Kuna seda pole varem nähtud, et nii suur mees selliseid trikke sooritab, oli tal peagi arvestatav jälgijaskond ning mees ühendaski kaks asja – trikid ning kehakultuuri ja täna on ta ka edukas veebitreener, kes enda põhimõtteid ja oskusi teistele soovijatele edasi annab. Tema filosoofia on, et fitness ei pea olema hambad ristis punnitamine, vaid see võiks olla naljakas ja lõbus. Tema videoid vaadates võibki näha, et tüüp on kogu aeg naeratus näol (va kui seda katab tobe hobusemask). Ta naudib mitte ainult tulemust, vaid ka sooritust, sest see on miski, mida ta keha laseb tal teha. Tema keha on see, mis on muutumises ja seega ta vihkab ka seda nutuga pingutust, mis muudab fitnessi igavaks ja monotoonseks.

Tema sooritusi võib näha siit:



Allikad: menshealth.com

instagram.com

youtube.com