Laupäeval internetti laetud video on tänaseks saanud juba ligi seitse miljonit vaatamist ja asja eest, sest ei ole igapäevane vaatepilt, kus känguru, kes hoiab haardes koera, saab lõuahaagi juurde tormanud inimese käest.

Tundub, et mehe püüe känguru tähelepanu endale meelitada mõjus, sest loom virutab koerale veel viimase jalahoobi ning vabastab selle ja koondab oma tähelepanu inimesele. Mehe hoobist piisas ja looma võitlussoov kadus peale esimest lööki. Metsseajahil käinud mehele oli see esmakordne, kui tal tuli känguruga rusikad käiku lasta.

Kuigi kängurud tunduvad armsad ja süütud loomakesed, on Austraalia kogemus näidanud, et nad kujutavad ohtu nii inimestele, kui ka loomadele. Just oktoobris sai üks väike koer Melbourne tagaaias surma, kui sinna hüpanud känguru talle otsa peale tegi. Koera päästma läinud mees vajas raskete vigastuste tõttu intensiivset haiglaravi.

Mais ründas känguru kahte naisratturit, kellest üks lõpetas kolme murtud ribiga ja teine peapõrutusega.

Kui keegi peaks kunagi sattuma känguru rünnaku alla, siis tuleks end maha kerra visata ja kaitsta enda kaela. Just kaela tagant armastavad need kaisuloomad kinni võtta, et siis jalgadega kinnihoitavat tuuseldada. Kuna loomad on tuntud oma jalahoopide ja küünistamise poolest, on heaks abivahendiks roigas või tokk, mida ümbruskonnast leida võiks. Selja keeramine ja eest ära jooksmine võib kurvalt lõppeda, kuna isased liiguvad inimesest kiiremini ja võivad taga ajades jalgadega virutada. Kui taganeda, siis külg ees ja hoida enda pea talle võimalikult kättesaamatuna.

Allikas: Huffingotonpost.com