1. Mööbli juhendi järgi kokku panemisega. Meestest on levinud legend, et meie ei tahtvat juhendeid lugeda, vaid kasutame eelkõige enda teravat loogilist mõtlemist ja istume kaks tundi hiljem viltuse kapi ees, pihus hunnik mutreid, mis üle jäi ja kratsime pead, et mõista, mis valesti läks. Eks sel ole vist tõepõhi taga, kui selle seadis esikohale suisa 546 naist.

2. Naela seina löömisega. Naela seina lüüa on lihtne... kui sul on haamer. Kui sul haamrit pole, on see ikka võimalik, aga lihtsalt aega läheb rohkem. Kuid tänaseks linnastunud ühiskonnas on erinevad käsitööd enda aktuaalsuse suuresti minetanud ja ka lihtsamaid töid tegema palgatakse sageli keegi väljastpoolt. Samas 506 naist arvas, et see on oluline oskus.

3. Lastega tegelemisega. Soorollide muutudes on ka naiste ootused meestele teistsugused kui 50 aastat tagasi. 50 aastat tagasi oli hea, kui isa suitsuhaisune käsi hilisõhtul laste peale pai tegi, sest kogu majapidamine oli enamjaolt naiste ülesandeks. Tänapäeval sellest ei piisa, et isa raha koju toob, vaid ka lastekasvatamine on võrdselt mõlema vanema töö.

4. Võiks teada, kus on tolmuimeja ja vajadusel selle kasutamisega. Eelmisel sajandil rangelt naistetöö on sujuvalt meeste mänguplatsile veerenud. Meilt oodatakse suuremat panustamist kodutöödesse ja tolmuimemine on üks paljudest tegevustest, kus mehe panus majapidamises oodatud on.

5. Söögitegemisega. Maailmas ei ole puudust meestippkokkadest ja liikumas on ka kõlakas, et mehed ollagi naistest paremad kokad. Usutavasti on naised selle jutu ise liikvele päästnud, et mehi köögis hoida, sest miks nad ei peaks süüa tegema, kui neil nagunii paremini kõik õnnestub.

6. Autoga sõitmisega. Autoga sõitmine on üks oskus, mis ei jookse mööda külge maha, ole sa mees või naine. Isegi, kui sul autot pole. Sa ei pea mööda külateid viienda käiguga driftima, kuid sa võiksid suuta ohutult ühest punktist teise sõita.

7. Auto ratta vahetamisega. Kui naine tee ääres autosid kinni peab, sest ta ei oska varuratast alla panna, on see mõistetav ja andestatav. Keegi meist ei mõistaks seda hukka. Vastupidi, ka 21. sajandil, kui me näeme naist tungrauaga autot tõstmas ja ratast vahetamas, on see imeks pandav ja märkimist väärt. Kui purunenud rehviga auto kõrval seisab tungraud pihus täis jõus laitmatu maniküüriga ja spreipäevitusega mees, kes püüab autosid peatada, et keegi ta autole uue ratta alla paneks, on see arusaamatu. See osutab, et see soorollide delegeerimine on mõnel juhul natuke liiga kaugele läinud.

8. Nõude pesemisega. Siin ei ole tegemist niivõrd nõude pesemisoskusega, vaid viitsimisega. Vana kooli mehed, kes näevad naist jätkuvalt majapidajana, eeldavad, et ka naised ise teavad, et see on nende ülesanne ja nii jäetakse mustad nõud laua peale või heal juhul viiakse need kraanikaussi enda saatust ootama. 359 naist on selle oluliseks märkinud, seega, kui sa veel ei pese nõusid (vähemasti enda tagant), siis äkki oleks mõistlik ette võtta.

9. Hädapärase remondiga. Liistude paigaldamine, ukse ülevärvimine, parketi panemine. Need on oskused, mis ei nõua suurt mõttetööd, kuid eeldavad, et sa oled vähemalt korra kõrvalt näinud, kuidas seda tehakse. Kui sa ei oska ühtegi neist, siis äkki mõni su sõber on remonti tegemas- paku ennast talle appi ja sa näed kõrvalt, et see ei pruugigi olla tuumafüüsika.

10. Pistikupesa vahetamisega. Kergemad elektrilised tööd ei ole konte murdvad, kui sa füüsikast natukenegi mäletad. Kuidas tekib vooluring ja kuidas see katkestada. Just katkestamise pool on ülioluline, kui sa pistikupesa vahetmisega tegeled. See on üks osa kodusest remondist, mida ei tohiks teha katse-eksitus meetodil.

Kui te arvate, et naised ootavad meestelt vaid kümmet lihtsat oskust, siis eksite rängalt. Nimekiri oli palju pikem. Mõned asjad, millega naised eeldavad, et mehed hakkama saavad veel: pesu pesemisega (masinasse ja masin tööle), lihtsamate elektritööriistade käsitlemisega, ukse luku vahetamisega, auto hooldamisega, riiete mustapesukorvi panemisega, olema suutlik ise vajaliku oskustöölise leidmise ja palkamisega, massaažiga, noa teritamisega, puude tegemisega (selliselt, et ise terveks jääks), torutöödega, viikimisega ja oma lähedaste hoidmisega jpm.

Mis võiksid naiste puhul olla need oskused, mille olemasolu te eeldaksite?