VAJADUSEL OLE KRIITILINE JA JULGE AVALDADA OMA ARVAMUST

Kindlasti oled kuulnud, kuidas sinu armastatu kedagi taga räägib või minnes veelgi kaugemale, kirjeldab mõnda enda päeval korda saadetud koerustempu.

Vahet pole, kas ta räägib sellest, kuidas kohvikupidaja jättis eksikombel tema saiakese eest raha kasseerimata või kuidas ta koos töökaaslastega vahetas uue töötegija kitli kolm numbrit väiksema vastu.

Võimalik, et oled sel hetkel väsinud või ei soovi sa lihtsalt oma protestiga kodurahu häirida, seepärast pead õigemaks vaikida. See on viga.

Naine võib rääkida oma tempudest isegi väga entusiastlikult ja rahulolevalt, aga see ei tähenda sugugi, et teda samal ajal ei rõhuks süütunne.

Oma vaikimisega annad märku, et ei tauni naise päevast teguviisi. Sellega muutud automaatselt naise kaasosaliseks riukalikus tembus, millega ta päeval hakkama sai.

Pane nüüd tähele, kuidas töötab sellises olukorras naiste loogika: mitte tema ei vahetanud töökaaslase kitlit ja ei söönud tasuta saiakest, vaid seda tegid SINA!

Kuna naine ei suutnud/ ei soovinud ennast süüdistada, on vägagi võimalik, ta kandib oma süütunde ümber hoopis sinu peale. Sina ju vaikisid - vaikimine tähendab nõusolekut - ja kiitsid sellega (tõsi, passiivselt) tema laiduväärt teguviisi heaks!

Sellepärast on alati mõistlik reageerida isegi siis, kui kuuled midagi, mille üle ei ole uhke ei tema ega sina ise. Sa ei pea otseselt kritiseerima või halvustama. Piisab täiesti, kui ütled viisakalt, et sulle selline teguviis ei meeldi. Võimalik, et naine – olenevalt temperamendist – momendiks isegi solvub.

Aga emotsiooni lahtudes mõistab ta, et sinu käitumine oli julge ning õige. Ta hindab seda ning respekt sinu suunas kasvab hüppeliselt ülespoole.

ÄRA HARRASTA TITELIKKE ROLLIMÄNGE

Mõnikord võib täheldada värskelt armunute juures veidrat sündroomi: üks osapooltest räägib kui täiskasvanu, aga teine vastab kui titake. Näiteks “Malleke joob nüüd kenasti oma kohvikese ära ja siis saab ta väikese magustoidukese.” Kui sellist pluti-pluti keelt räägib naine, on see aktsepteeritav.

Aga kui sedasi hakkab kudrutama-pudistama täiskasvanud mees, käivitab ta naise alateadvuses (tahtmatu) emainstinkti. Teame, et emad võivad oma laste vastu tunda väga erinevaid tundeid – armastust, hellust, kiindumust – aga austus vaevalt sinna nimekirja kuulub.

Kuid just austus enese vastu on see, mida sa saavutada tahad!

Pealegi, isegi kui teile mõlemale see ninnunännutamine meeldib, ükskord tüdinete sellest niikuinii ning teil võib tekkida isu teha asju, mis on omased ainult täiskasvanutele.
Ja siis on oht, et naine küll tahab, aga ei suuda välja tulla teie äsjasest rollimängust: tal on raske end täiskasvanulainele lülituda, mille tulemusena võtab ta sind endiselt kui titat, mitte kui kirglikust armastajast vooditiigrit. See on aga jällegi tugev hoop sinu hoolikalt üles ehitatud austusesamba pihta.

ÄRA TEDA ALANDA

Üsna tihti tekivad paaride vahel vaidlused. Kui tegemist on harmoonilise paariga, lahenevad sõnalahingud üldjuhul rahumeelselt. Mõnikord juhtub, et üks või teine osapool ägestub ja partneri suunas tulistatakse inetuid väljendeid nagu: “Küll sa oled rumal!” või “Sa ei jaga ikka mitte midagi!” või isegi “Sa kanaajudega tohman!”.

Arusaadav, et mõnikord ajab hinge jämedaks, kui naine ei taha aru saada asjadest, mis sinu jaoks on selgemast selgemad. See ei tähenda sugugi, et suudad teda solvates olukorda lahendada. Isegi siis, kui sul on õigus, ei suurenda sa naise silmis enese väärtust, kui nimetad teda rumalaks inimeseks või juhmiks sileajuks.

Kui tahad teda ilmtingimata noomida, ära tee seda isikutasandil. Ära ütle, et ta on kontrollimatu laristaja, kuna ostis hetkelise emotsiooni ajendil mitmesaja eurose käekoti. Võimalik, et südames kahetseb ta seda ostu isegi.

Parem lähene probleemile abstraktsemalt, maandades ennast näiteks nii: “Kallis, kuna sa ostsid käekoti meie puhkusefondi rahadest, siis eeldan, et sinu idee külastada järgmisel nädalavahetusel uut restorani lükkub edasi?”

Sellega annad naisele võimaluse otsustada, kas ta viib koti poodi tagasi või loobub trendika märsi nimel uhkest õhtusöögist.

Sina olete igal juhul võidumees: naine teab, et oled õiglane, samas ei lase sa end oheliku otsas ringi lohistada.

ÄRA AVALDA OMA SEKSIKOGEMUSTE DETAILE

Avalik saladus: mees, kellel on rikkalik seksuaalsete kogemuste pagas, läheb naistele peale.

Seda siiski vaid ühel tingimusel: kui mees ei hakka üksikasjalikult lahkama, mida täpselt, kellega ja kus ta “seda asja” on teinud.

Naistele meeldivad mehed, kes oskavad hoida saladust - eriti sellist tüüpi tundlikku infot, mis on pärit voodilinade vahelt.

Meestele meeldib mõelda, et kõige seksikam mehetüüp on lihaseline, sportlikku tüüpi naistemees. Tegelikult hindab rõhuv osa naisi mitte pleiboilikku ilueedit, pigem veidi salapärast, romantilist ja elukogemusest õhkuvat meest, kes oskab teatud asjades keelt hammaste taga pidada.

MINE TALLE APPI ILMA PALUMATA

Kahjuks on meie ühiskonna üks väga levinud dogmadest niiöelda tänuvõla koodeks.
“Kratsi sina minu selga, mina kratsin sinu oma” või “Käsi peseb kätt” – juba meie esivanemad eeldasid, et iga teene eest tuleb tasuda vastuteenega.
Sellepärast pelgavad paljud naised sind appi paluda, kuna eeldavad, et sina kui meessoo esindaja ootad teatavat vastuteenet.
Kui näed, et sinu kaaslanna vajab abi, löö kohe käed külge: võid olla kindel, et see väike pingutus tasub ennast ära - mitmekordselt.

AUSTA ISEENNAST

Raske on austada inimest, kes ei austa iseennast. Selliseid inimesi on maailmas hunnikute kaupa: nad küll armastavad ja haletsevad ennast, samuti hoolitsevad enese eest, samas aga ei austa oma isiksust. Miks? Sest pole midagi, mida austada.

Naised tunnetavad seda väga selgelt.
Pea meeles: enesearmastus ei ole sama, mis austus enese vastu.
Õpi ennast austama ja maailm teeb sinu suhtes sedasama.

Võibolla mõne jaoks on see täiesti uus mõte ning tekitab isegi segadust: mida paganat see eneseaustus täpselt on, milles see väljendub?

Austus enese vastu väljendab järgmistes teguviisides:

a) Ära tee midagi sellist, mida sa ise heaks ei kiida – isegi mitte, siis kui kõik teised nii teevad. Näiteks ühistranspordis piletita sõitmine või inimtühjal tänaval prügi maha poetamine – ennast austav mees nii ei tee.

b) Kui tead, et ühe või teise toimingu tegemine on õige – isegi kui keegi teine nii ei tee, kuna see on ebameeldiv või isegi ohtlik – tee seda! Näiteks kõnniteel purjus inimese aitamine pingile ja talle abi kutsumine.

AUSTA NAISE KRIITIKAT

Mõnikord ütleb naine sulle midagi, mis tundub ebaõiglaselt kriitiline, isegi solvav. Enne, kui tulistad oma sarkastiliste repliikide varasalvest parima võimaliku vastulause, mõtle natuke. Võibolla naine ei tahtnud sind üldse solvata, öeldes, et sinu valitud särk pole tänaseks töökoosolekuks kõige kohasem variant. Heida pilk peeglisse: võibolla on tal tõesti õigus?

Naised on ühed keerulised konstruktsioonid: millegipärast on nad disainitud ütlema häid ja ilusaid asju nii, nagu kõlaksid need kriitikana. Õpi naise öeldud manitsusi lahti dešifreerima ja sa pälvid autasuks tema imetleva pilgu ning jäägitu austuse.