Rahulda teda vaimselt

Seksuoloogi Mare Pruks sõnul on naistel orgasmi kogemine keerulisem. Kuigi mõistetavalt erinevad mehed ja naised bioloogiliselt, siis paljud naised ei jõua naudingu tippu psühholoogilistel põhjustel. „Seetõttu on oluline, et mees keskenduks ennekõike naise kehalise rahuldamise kõrval ka sellele, et seks kaaslannale meeldivaks teha tema meeltes, tunnetes ja mõtetes“ räägib Pruks ja lisab, et naisel võtab seksile häälestumine enam aega.

Kiida ta alasti keha!

Naisele meeleolu loomine on üks olulisemaid tegureid, et tal aidata hõlpsamalt orgasmi saavutada. Paljud naised ütlevad, et neil aitab tippu jõuda hingeline lähedus partneriga ja olulist rolli mängib keskkond, mis peab edasi andma turvatunde ja olema niivõrd mugav, et naine saab end välja lülitada ümbritsevast. Tee enda magamistoast puhas ja rahulik paik ja võta aega. Ütle kallimale kui kaunis ja seksikas ta välja näeb, kui hästi ta lõhnab – pane teda mõistma kui palju sa teda jumaldad.

Suudle!

Ära alahinda suudlemise väärtust! Võta aega, et kaotada end pikal suudlemisel enne kui liigud tema nabaalusesse maailma. On tõestatud, et suudlemine vähendab ärevust, stressi ja tõstab serotoniini ehk õnnehormooni taset.

Orgasmini aitavad viia stimuleerivad kondoomid

Pisut välist abi ei ole ka kunagi kellelegi liiga teinud. Täna on olemas palju erinevaid lahendusi ja tooteid, mis on spetsiaalselt valmistatud naise naudingu suurendamiseks. Näiteks „Durex Intense“ kondoomid on kaetud stimuleeriva geeliga, mis annab vahekorra käigus tunde jahedast, soojendavast ja kõditavast samaaegselt. Geel parendab vereringet kallima intiimpiirkonnas ja suurendab mõnutunnet. Samuti aitab lisastimulatsiooni luua kondoomide mummuline ja ribadega tekstuur. Loomulikult nõuab nende kasutamine lisapingutust, kuid selliste innovaatiliste toodete kasutamisega kannad hoolt, et jõuate mõlemad vahekorras ülima naudinguni, mida mõlemad osapooled väärivad. Tasub kaaluda ka erinevate sekslelude kasutamist, mis aitab orgasmi hõlpsamalt kogeda ja naist rahuldada.

Meestele võib teinekord tunduda, et lelud pakuvad neile konkurentsi, kuid tegemist ei ole vaenlasega, nad on liitlased – vahendid, mis aitavad olla veelgi parem partner oma kaaslannale.

Küsi, kuidas talle meeldib

Iga naine on unikaalne ja igaüht erutavad erinevad tegevused. Ainus viis, kuidas jõuda teadmiseni, mis partnerile meeldib, on seda talt küsida. Nagu Durexi uuringust* selgus, siis rohkem kui pooled naised (56%) tunnistasid, et nad ei tunne end mugavalt seksiteemadel kõnelemisel, veel vähem ollakse valmis partnerile mõista andma, mis neid erutab. Kuid mees saab siiski küsida ja seda mitte otse nagu Kas see tundub mõnus? – naisel on üsna kentsakas vastata „Mitte päris.“ Näite asemel proovi esitada küsimusi nagu tugevamini, õrnemini? Ja kiiremini või aeglasemalt? Andes kaaslannale sääraseid valikuid, julgustad teda väljendama tõelisi soove ja ütlema, mis talle meeldib. Samaaegselt õpid tundma tema keha ja saad teada, millised puudutused ja asendid teda erutavad.

*Uuring viidi läbi 2016. aastal Ühendkuningriikides Briti uuringufirma Ginger Comms poolt. Uuringus osales 1500 seksuaalselt aktiivset täiskasvanut vanuses 16-64.