Kui aastakümneid tagasi oli kindel etikett ja kindlad ootused, et see on alati mees, kes esimese kohtingu kinni maksab (ja ka kõik järgnevad), siis parim on tänaseks see, et kindlaid reegleid enam ei ole. Maksta võib naine, võib mees, kuid tihti läheb arve ka jagamisele, kus tšeki peal näpuga järge aetakse, kes mida sõi ning jõi.

Kuid samas on ka halvim asi see, et reegleid enam pole, sest me ei tea kunagi, mis ootustega naispool kohtingule tuli. Kohtingutega on üldse see jama, et sa pead ise tunnetama, mis on see õige kogus tähelepanu, mida teisele osutada. Kui lähtuda filmidest, siis peaks näiteks kohtingujärgselt ootama vähemalt nädala, et naisega ühendust võtta. Kuid samas näidatakse alati filmides ka naist, kes veedab päevi iga telefoni hääle peale võpatades, lootes, et see oli tema kohtingupartner. Seega, reegel on see, et reegleid ei ole.

Selline ürgmehe maskuliinsus, kus mees on see maksja ja kelle käes on pidevalt kontroll, on vaikselt enda sära kaotamas ja moodi lähevad mehed, kes näitavad välja hoolivust ning mõned eriti moodsad julgevad ka tundeid näidata, mis Eesti mehe puhul on ennekuulmatu. Me peame siin silmas täiesti kaineid Eesti mehi, kes julgevad naisele silma vaadata ja avaldada armastust, mitte purjakil südamepuistamist, mida kaine peaga väidetakse mitte mäletatavat. Kunagi nähti isegi ühte meest Taylor Swifti kaasa ümisemas, mis on märk, et midagi on pöördumatult muutumas.

Kuigi maailm ja soorollid on muutumas, siis võiks arvata, et soovitus olekski arve pooleks teha, kuid tegelikult soovitaks jätkata seda vana head traditsiooni, kus mees on see, kes esimesena tšeki haarab. Naine võib olla küll moodne ja selle sult väevõimuga käest rebida ning see võib olla täiesti tema enda valik, kuid sinu valmisolek tasuda tema meeldiva seltskonna eest, annab talle signaali, et sina oled huvitatud.

Lisaks näitab see, et sa tuled enda finantsasjadega toime, sest kui sa jääd seal arvet vaadates arvutama, kas sul bussisõiduraha ka alles jääb, siis sa poleks teda pidanud sellisesse kohta tooma. Tegelikult võib ka pudeli veini, lõigutud arbuusi ja juustukuubikutega kusagil pargis läbi viia kõige romantilisema õhtu, mida sa oodata oskaksid. NB! Ära saada pärast talle arvet poole veini ja toidu eest!

Soovitus on, et ole valmis ise arvet tasuma ja seejuures mine kohtingule sinna, kus sa seda endale lubada saad, sest su rahaline seis tuleb nagunii varem või hiljem välja. Ära loogi illusioone sõbralt laenatud Ford Focusega, et sa oled justkui mingi rahaboss, kui sa tegelikult ei ole ja sõidad rattaga. Kutsu ta rattaga sõitma ja minge nautige vaadet kusagil, et näidata ka enda romantilist poolt.