1. Riietu hästi ja silmatorkavalt
On tuntud tõde, et kui oled riides maitsekalt, siis tunned ennast seltskonnas ka paremini, mis lisab enesekindlust. Samuti hästi riietunud inimene torkab paremini silma ning peegeldab võimu ja jõudu.
Riided peavad olema stiilsed ja mitte ülepakutud. Teisisõnu riietu silmatorkavalt, aga mitte silmipimestavalt.

2. Räägi soravalt
Oskus rääkida soravalt, selge hääle ja usaldusväärset on märk enesekindlusest. Kui teed seda õigesti, siis enamustel juhtudel sa ei pea oma mõtet kordama.
Suhtlemisel kasuta kõva ja selget häält. Samuti proovi laiendada oma sõnavara, aga samas vali sõnu hoolikalt.

3. Kehakeel
Kehakeelega saab väljendada enesekindlust ja isegi rohkem kui kõnega.
Esiteks hoia alati silmsidet. See on ebakindluse märk, kui ei vaadata vestluspartnerile silma.
Kõndides kõnni kindlalt ja hoia rühti. Käepigistused olgu tugevad ja kallistused lähedased.
Ning alati naerata.

4. Ära näita välja kogenematust
Kui oled sattunud olukorda, kus ei ole varem olnud, siis proovi näidata nagu see oleks sinu jaoks tavaline ja igapäevane olukord.

Näiteks piltilusa ja «väljaspool sinu liigat» tüdrukuga kohtingul ära näita välja, et see oleks su esimene kord, vaid nagu oleksid käinud enne kohtamas sarnaste tüdrukutega mitmeid ja mitmeid kordi.

Sellel on mitu head plussi. Esiteks edaspidi närveerid uutes olukordades vähem, teiseks sunnid ennast lahendama erinevaid ja keerukaid olukordi, mis omakorda tõstab enesekindlust ning kolmandaks oled pidevalt nõus võtma uusi ja keerulisemaid väljakutseid.

Samas «kogemuste võltsimisel» tuleb olla ettevaatlik ja ei tohiks minna liiale. See tähendab, et ei tohi võtta kohustusi, mille täitmises te ei ole kindlad.

5. Hoople tagasihoidlikult
Ainult ülbed ja egoistlikud mehed hooplevad kõva häälega ja tihti. Kahjuks või õnneks enamustele see ei meeldi. Enesekindlad inimesed hooplevad ka, aga nad teevad seda kavalalt ja tagasihoidlikult.

Näiteks, sa oled tuntud suurettevõtte omanik. Su vestluspartner ei ole sellega kursis ning sooviksid sellega talle avaldada muljet, siis ära alusta teemat ise, vaid vii jutt «juhuslikult» sellele.
Heaks viisiks on sarnase küsimuse küsimine: «Mis erialaga tegeled ja kus töötad ning kaua?». Saades vastuse, võid olla suhteliselt kindel, et vestluskaaslane küsib sarnase küsimuse.

Oleks hea, kui loo rääkimise ajal või lõpus, lisaksid veel tagasihoidliku lause «Ma muidugi ei praali sellega, lihtsalt vastan küsimusele.»

6. Lõpeta alustatu
Pole vahet, kas suhtled peol tüdrukuga või üritad lõpetada müügitehingut. Eesmärk on mõlemal sama – saada omale soovitud tulemus.

Tüdruku puhul oleks see kontakti saamine nagu näiteks telefoninumber või Facebook, müügitehingu puhul loomulikult kauba või teenuse müük.

Vanarahvas on tark, aga siinkohal ei kehti õpetus «parem karta, kui kahetseda», vaid julgelt ja enesekindlalt küsida. Iga õnnestumine tõstab su enesekindlust ja edukust.

7. Keeldumine ei ole võimalik
Igakord, kui oled «lõpetamas tehingut», siis anna mõista, et keeldumine ei ole võimalik. See on ebamugav ja meil võib olla isegi väike hirm, aga ära näita seda välja.

Kui küsid tüdrukult telefoninumbrit või Facebooki, siis ära lepi keeldumisega või kui oled tööintervjuul, siis anna mõista, et sinust sobivamat ja paremat kandidaati antud töö jaoks ei ole.

Otseloomulikult aeg-ajalt saame korvi, ebaõnnestume ja meie eesmärgid ei õnnestu, aga käitudes nii, vähendab läbikukkumise tõenäosust.