ÄRA ALAHINDA ENNAST

Meie sõnavaras leidub üks sõna, mis võib tõsta inimese hetkega aupaistesse. Või suruda kaelani mudasse, kust ta iialgi ei tõuse. See mõjuvõimas sõna on STAATUS.

Staatus on kõikvõimas: see määrab inimese koha ühiskonna poolt paika pandud sotsiaalse hierarhia redelil. Paraku on inimese staatuse määratlemine sügavalt subjektiivne. Siin ei ole kindlat matemaatilist valemit: staatus moodustub peamiselt, tuginedes inimese enda ja teda
ümbritseva kaaskonna väärtushinnangutele.

Probleem tekib siis, kui mehe enesehinnang on liiga madal ning ta kategoriseerib end oma ihalusobjektist madalamasse sotsiaalsesse “kasti“. Selline teguviis vähendab mehe enesekindlust ning pärsib tema võimet võita oma unistuste naise tähelepanu (“Ma ei ole Teda väärt, kuna olen lihtne tööline ja tema noor andekas teadlane!”).

Mida teha? Kuidas muuta oma mõtlemist ning suhtumist iseendasse?

Mõistlik on vaadata niisuguste inimeste poole, kellel on põhjendamatult kõrge enesehinnang. Sellised inimesed kipuvad arvama, et nende ühiskondlik staatus on vägagi kõrge – mõnikord see ongi nii, mõnikord mitte. Antud juhul pole see üldse oluline.

Oluline on märgata ning üle võtta sellist tüüpi inimeste enesekindel käitumismuster.

Madala enesehinnanguga inimene peab ennast – alguses kasvõi vastu tahtmist – turgutama uutmoodi mõtlemisega. Tuleb õppida ennast usaldama, ennast hindama, ennast väärtustama.

Kõigutamatu usk iseendasse muudab mehe käitumise palju enesekindlamaks ning kaalutletumaks. See omakorda kaalub üles puudujäägid madala sotsiaalse staatuse osas.

Suur osa naistest hindab mehes enesekindlust, edasipüüdlikkust ning sihikindlat liikumist oma eesmärkide poole. Sellist tüüpi mehi märkavad naised kohe.

PÜÜDLE ROHKEMA POOLE

Iga inimene suudab oma elu muuta veelgi paremaks – pidev edasipüüdlemine kõrgema elatustaseme poole arendab inimest, muudab teda kogenumaks, enesekindlamaks. Paranevad tema sotsiaalsed kontaktid, suhtlemisoskus, millele järgneb tõus kurikuulsal sotsiaalse staatuse redelil.

Selline isiksuse areng mõjub naistele nagu mesi karumõmmikule ehk siis magnetiseerivalt.

Kui sinu unelmate naine hoomab, et sinus peitub visa ning edasipüüdlik hing, usaldab ta end rahulikult sinu käte vahele: seal on turvaline. Siiski, ettevaatust, ohud teel!
Mõnikord inimene ise ei märkagi, et on vajumas teatavasse mugavustsooni, mille ta on loonud kas ise või on seda teinud teda ümbritsevad sõbrad (“Miks sa enam rabeled, sul on juba auto ja korter – võta vabalt, elu on mõnulemiseks!”).

Sellisel juhul pead olukorda analüüsima: kas sa tõesti rabeled liiga palju või on sinu sõprade näol tegemist sinu arengule kahjulike piduritega. Viimasel juhul ei tohi kõhelda. Vajadusel tuleb loobuda senistest sõpradest, kes sind pidurdavad ning otsida uued, kellel on sarnased edasipüüdlikud vaated tulevikule.

Vanadest sõpradest on muidugi kahju, aga praegu räägime ikkagi sinu tulevikust, mitte nende omast. Pealegi, mõtle, millised uued ja vahvad väljakutsed tekivad seoses sinu uute sõpradega: kuna nad on, sarnaselt sinuga, edasipüüdlikud ning arenevad pidevalt, siis ei saa sinagi ennast lõdvaks lasta: pead pidevalt pingutama, et ennast uue ringis tõestada.

Ja see ongi elu edasiviiv jõud, see on progress.

OSKA ÕPPIDA OMA VIGADEST

Igast tehtud veast, isegi kõige suuremast, võib õppida midagi kasulikku. Rumal on see, kes kordab sama viga jälle ja jälle – sellised mehed võivad pälvida naiste kaastunde, isegi haletsuse, kuid mitte enamat. Mees, kes soovib võita naise südant, peab oskama näidata, et
suudab kokkuvõttes pöörata mistahes ebaõnnestumise enese jaoks kasulikku võtmesse.

ÄRA LASE END HÄIRIDA ÕELATEST KOMMENTAARIDEST

On laialt levinud arusaam, et naised on vastuvõtlikumad kui mehed. See ei ole nii. Paljud mehed võtavad – eriti naiste poolt heidetud – sapised märkused tugevasti südamesse. See omakorda kõigutab meeste enesekindlust, kuna tahes-tahtmata hakkab aju saadud infot analüüsima: miks mulle nii öeldi, kas ma tõesti olen rumal/tüse/nõme/vaene/naeruväärne?

Nagu õppisime meie loo alguses, mehe juures on enesekindluse puudumine suureks miinuseks.

Kui keegi viskab kadeda kommentaari, tähendab see, et sul on midagi, mida temal ei ole. Ta kadestab sind. Olgu see sulle komplimendiks, mitte tujurikkujaks. Kui oskad põhjendamatu kriitika või isegi laimu vastu võtta kõigutamatu rahuga, oled astunud taas hiiglase sammu oma väljavalitu südame võitmiseks.

ÄRA PROOVI MUUTA NAIST, MUUDA ISEENNAST

Seda juhtub äärmiselt harva, et mehe ja naise vahel tekib täiuslik klapp kohe esimesest silmapilgust. Ikka juhtub, et kuigi tegemist on sinu unelmate naisega, midagi tema juures siiski häirib. Kuigi see soovitus tundub jabur, isegi loomuvastane, siis tegelikult see toimib: kui tahad oma unelmate naise juures edu saavutada, ära püüa muuta tema mõtteviisi või harjumusi. Kohane ise vastavalt tema soovidele ning isegi kapriisidele – ja teie elu saab olema nagu lill.

ÄRA ÜRITA MAAILMA MUUTA

Suur osa meestest tahaks, et nemad oleksid teistsugused. Samuti peaksid naised olema teistsugused. Kogu maailm peaks olema teistsugune. Ehk siis: parem, ilusam, mõnusam.

Tulemuseks on see, et kui mees ise, naine või kogu maailm ei vasta tema ootustele, variseb mehe maailm kokku. Ta langeb depressiooni, viriseb lõputult, kritiseerib ja kägiseb tüütuseni
kõrva ääres.

Sellised mehed reeglina naiste silmis armu ja armastust ei leia. Küll aga niisugused härrad, kes võtavad maailma nii, nagu see parasjagu on: taluvad mehiselt kõik raskused, lahendavad jõudumööda probleemid ning jagavad naisega oma igapäevarõõme.

KUI TAHAD, ET NAISE SIND AUSTAKS, SIIS KÕIGEPEALT AUSTA ISEENNAST

Igivana tõdemus, seda küll. Aga töötab tänaseni. Ja paganama hästi.

Selleks, et naised sind austaks, armastaks ning tunnustaks, pead kõigepealt välja töötama ideaalkuvandi iseenda jaoks. Milline sa tahaksid ideaalis välja näha, kuidas riietuda, kuidas käituda? On võimalik (ja ka tegelikult loomulik), et sinu ideaalvariant ning hetkeline sina on teineteisest sama kaugel nagu DJ David Guetta klassikaliselt muusikast. Aga sellest pole midagi: kui alustad enda kallal sihikindlat tööd võetud eesmärgi nimel, märkavad naised seda kohe. Ning mees, kes liigub enese täiustamise poole, on magus (loe: ihaldusväärne)mees!

HÜLGA OMA SISEMINE “PEHMO”

Igal mehel - ka kõige matšomal ja edukamal – on kuskil sügavas hingesopis peidus tema teine, nõrgem mina. Sellest tuleb vabaneda.

Nõrgem mina avaldub igati ebameeldivates vormides: näitad avalikult välja kadedust, halvakspanu, räägid teisi taga, haletsed iseennast, käitud lapsikult, põikled vastutusest kõrvale. Viimane on nii oluline, et selle võiks välja tuua eraldi punktina.

JULGE VÕTTA VASTUTUS

Mees, kes tahab edasi jõuda nii äri- kui ka naiste maailmas, peab suutma loobuda “ohvri” rollist. Jah, alati on kergem vastutusest kõrvale hiilida, näidata näpuga kellegi teise peale. Kas
aga naised niisugust teguviisi hindavad? Ei! Sellise lödipüksliku käitumise asemel tuleb võtta ohjad enese kätte: initsiatiiv ja otsuste tegemine eeldavad vastutuse võtmist, aga teisalt just see teeb mehest mehe.