1. “Ma ei tea”

Noormehed, saage aru, kui tüdruk kutsub teid kohtingule ja küsib, millal kokku saada võiks, siis vastuseks ei saa olla see loll “ma ei tea” sõnakolmik. Kui sa ei ole huvitatud, siis ütlegi nii. Kui sa ei tea veel täpset aega, siis vasta, et oled huvitatud, aga uurid oma kalendrist täpsemalt järele. “Ma ei tea” muudab sind täielikuks tölliks. Ja ajab mind kui naist ainult närvi.

2. “Vahet pole”

Eesti mehe vastus iga teise küsimuse peale. Kuhu restorani me minna võiks? Mida sa kinno vaatama minna tahad?
- “Vahet pole”
Päriselt ka? Kas tõesti sul ei ole mitte mingit arvamust?

3. Ebamäärased plaanid

Võib-olla on asi selles, et mulle meeldib, kui ma saan oma paari järgnevat päeva või nädalavahetust ette planeerida. Ja seega on üheks kõige ärritavamaks asjaks pöördumine stiilis: “Me võiks sel nädalavahetusel midagi koos teha.” Teha mida? Minna sööma või spaasse? Minna restorani või suvilasse? Mis päeval täpsemalt? Võtke end ometi kokku ja õppige korralikult planeerima, palun!

Vahemärkusena ütlen, et ma ei ole tegelikult kontrollifriik. Mulle lihtsalt meeldib, kui ma saan plaanidele kindel olla. Ma olen naine.

4. Sõnumitele vastamine võtab aega sada aastat

Jah, võib-olla oli selline mentaliteet üheksakümnendatel, et kohe pärast esimest kohtingut järgmisel päeval oma uuele silmarõõmule helistama ei hakatud. Noh, väidetavalt olla see ju meeleheitlikuse tunnus. Kui aga pärast mitmendat kohtingut võtab sõnumile vastamine aega kaks nädalat, siis paneb see ikka pead vangutama küll. Ja kui vastatakse, siis kasutatakse ikka armsat ja nunnut kõnepruuki, et naist enda järgi jooksma panna. Absurd!

5. Eksiga võrdlemine

Kui oled lõpuks jõudnud sinna faasi, et kutt sind justkui omaks pidama hakkab, siis millegipärast hakatakse sind endise tüdrukuga võrdlema. Milleks on vaja rääkida sellest, kuidas endine kallim kasvõi lauda teistmoodi koristas? Või milliseid pidžaamapükse ta kandis? Väike nõuanne — kui sa ei ole üle saanud, siis ära uut asja küll otsima hakka!

6. Ebamäärane suhtestaatus

See on üks mu lemmikutest. Semmisin kuu aega ühe tüübiga ja tema väljendas alati oma sõpradele ja ka mulle meie suhet, kui midagi tavalist ja suvalist. Mitte küll nii karmilt, aga tegemist oli pigem korduva üheöösuhtega, kui igapäevase armastuse jagamisega. Kui ma talle aga kord siis ütlesin, et ma ei tule enam tema juurde, sest mul ei ole enam huvi, siis tekkis tal paanikahoog — ME JU OLEME KOOS, MIS MÕTTES SA KELLEGI TEISEGA VÄLJA LÄHED?! Halloo?

7. Solvumine

Eesti mees pole veel aru saanud sellest, et ka naised oskavad ei öelda. Mul oli naljakas juhtum ühe lähedase sõbraga, kes mind pärast lahkuminekut toetas. Ta oli tõesti hea lohutaja, tugi ja mida kõike veel. Kunagi me küll proovisime ka musitamist ja kallistamist, aga saime aru, et sellest asja ei saa. Nii olemegi siiamaani puhtalt sõbrad olnud. Sõprus ja suhtlemine katkes aga siis, kui ma talle tunnistada julgesin, et ma mitte mingist romantikast huvitatud ei ole. Tüüp justkui kadus maamunalt.

8. “Sa ei saa naljast aru, või?!”

Istusime kohvikus pärast vallatut ööd. Kui lauda tuli arve, võttis kutt selle kohe enda kätte saates seda lausega: “Kuidagi peab ju eilse eest tasuma.” Mul läks süda pahaks ja nägu üllatust täis. Selle peale tegi ta muige ja küsis, et kas ma ei oska naljast aru saada. Ma ei tea, ma näen siin ainult üht varianti. Kui sa nalja teha ei oska, siis on ka oma suu targem kinni hoida.

9. Ausus = segane oled?

Palju liigub ka meie tänavatel neid mehepoegasid, kes oma kohtingukaaslaselt ausust ja otsekohesust paluvad. Pole probleemi, ma olen juba loomu poolest selline, et ei häbene arvamust avaldada. Kui aga ma seda lõpuks teen, siis millegipärast ei ole see sobiv. Toon lihtsa näite. Käisin kohtingul ja ütlesin siis kaaslasele ausalt välja, et ma ei otsi hetkel midagi pikaajalist vaid tahan lihtsalt lõbutseda. Vastuseks sain kommentaari selle kohta, kui lihtsalt ma end järelikult kätte annan ja ega mu peas ka vast siis kõik korras ei ole. Hämmastav, kuidas meestele on kõik lubatud ja kui naine ehk mõnel eluperioodil midagi lihtsat ja mittesiduvat soovib, saab temast rumal linnuke.

10. Arvamuse muutmine

Kui sulle ei meeldi minu arvamus, siis ära üritagi seda muutma hakata. Lepi lihtsalt sellega, et sina lihtsalt asju nii ei näe.

Üldiselt soovitan meestel natuke rohkem naiste elu ja oluga tutvuda. Ma arvan, et see teeks kogu asja natuke lihtsamaks ja ehk saadaks mõlemaid pooli natuke suurem edu. Keskaeg on läbi, naised on nüüd teiega võrdsed.

Avaldatud varasemalt rubriigis Meestekas