Paljud edukad inimesed aga ütlevad, et see, kuidas nad alustavad hommikut, määrab kogu päeva kursi. Kuidas siis tuleks hommikut alustada? Tõenäoliselt siin pole ühte kindlat reeglit ja selleks vaatame natuke lähemalt, kuidas alustavad edukad inimesed enda päeva.

1. Mark Cuban


Korvpalliklubi Dallas Mavericksi omanik eelistab hommikurituaale hoida lihtsana. Ta asub nimelt kohe esimese asjana tööle. Ta väitel ongi asjaajamine tema jaoks kui hommikune meditatsioon ja edu tagab naeratus, kui sa enda ettevõtte asjadega tegeled.

2. Barack Obama


Obama andis alles hiljuti teatekepi Donald Trumpile ja lahkus ametist, kus tal ei olnud kaheksa aasta jooksul ühtegi vaba päeva ja tuli teha ridamisi otsuseid, mis mõjutasid otseselt meie planeedi käekäiku. Seega seisnes endise USA presidendi hommikune tegevus selles, et ta valmistus algavaks päevaks ja selleks tuli ka une pealt kokku hoida. Obama ööuni kestis vaid viis tundi ja ärgates tegi ta konkreetse otsuse mitte tegelda pisiasjadega nagu mida süüa, või mida selga panna. Ta eelistas oma energiat säästa kohtumisteks, mis eeldasid kogu tema tähelepanu ja mõttelennukust, et teha miljoneid inimesi puudutavaid otsuseid. Üks rituaal, mis tal igal hommikul oli, oli treening, kus tal vaheldus jõutreening ja kardio.

3. Dwayne „The Rock” Johnson


Ilmselgelt on jõusaal suur osa mehe elust. Sellised lihased ei teki arvuti taga istudes. Johnson ärkab igal hommikul enne koitu, et alustada enda igapäevase järelandmatu treening- ja toitumiskavaga. Keha ja välimus on suur osa tema edust filmimaailmas, kus ta on hetkel kogu Hollywoodi enimteeniv näitleja.

Tass kohvi ja kohe trenni, mis on tavaliselt kas jooks või elliptilisel rassimine ning kestab see tavaliselt 30-50 minutit. Filmitäht peab ka üliranget dieeti, milleks on tal abiks harjumus toit ettevalmistada ja valmispakkida.

4. Jennifer Aniston


Sarjas „Sõbrad” rahvast naerutanud naise päev algab tööperioodil 4.30 või 5.00. Kui tal pole ühtegi projekti käsil, on ta kaua üleval ja ärkab kella 8 ja 9 vahel. Tema igahommikune rutiin koosneb viiest asjast:
1. joob kuuma vett sidrunilõiguga
2. peseb nägu
3. mediteerib
4. sööb hommikusööki
5. teeb trenni

5. Richard Branson


Virgin Groupi asutanud ettevõtja on varajane ärkaja. Ta ärkab kella viie aja hommikul sellepärast, et päev pikem tuleks ja jõuaks rohkem ära teha. Lisaks sobib varajane ärkamine seepärast, et see laseb tal ka enda perega rohkem aega veeta ja ka treeningut kiiresse graafikusse lihtsam ära mahutada.

6. Warren Buffet


Mees, keda peetakse maailma üheks edukamaks investoriks, alustab enda päeva lugemisega. Loomulikult ei loe ta ainult hommikul. Ta loeb ka lõuna ajal. Ja õhtul. Väidetavalt veedab Buffet 80% ärkvelolekuajast lugedes ning ta soovitab ka teistel lugeda 500 lehekülge päevas.

7. Tony Robbins


Menukirjanik ja motivatsioonikoolitaja veendumus on, et kõik peaksid endale varuma igal hommikul kümme minutit. Selle kümne minuti jooksul tuleks mõelda kõigele sellele, mille eest te tänulikud olete. Seejärel läbib mees igapäevase palve ja visualiseerib seda, mida ta soovib päeva jooksul saavutada.

8. Scott Adams


Maailma ühe menukama koomiksi „Dilbert” autor avaldas samuti enda edu saladuse. Mees paneb äratuse kell viieks, kuid tavaliselt on ta juba ise kella poole nelja paiku ärkvel. Tema saladus on see, et ta sööb iga päev täpselt sama hommikusöögi – kohvi ja valgubatoon. Tema sõnade kohaselt hoiab see rutiin ta keha autopiloodil ja seega on ta aju tegutsemas segamatult loometööl.

9. Oprah


Naine, keda peetakse tänaseni maailma mõjukaimate naiste sekka kuuluvaks, alustab enda päeva meditatsiooniga. Igal hommikul paar minutit iseendale. See seab vaimu valmis ja hoiab mõtted fookuses.

Allikas:Business Insider