1. Loo endale mitu sissetulekuallikat

Sa saad küll palka, kuid kas sa näed, et palgast tulev raha võiks sind kuidagi jõukaks teha? Tõenäoliselt mitte. Seepärast oleks mõistlik leida rahateenimisvõimalusi ka väljaspool tööd. Selleks võiks olla näiteks kinnisvara väljaüürimine, aktsiaturgudele investeerimine, osalused ettevõtetes. Sage on mõtlemine, et oleks ma kümme aastat tagasi teadnud, et sellest väikesest firmast saab kunagi selline ettevõte, oleks ma endale seal osaluse ostnud. Vaata ringi, mis on need väljundid, kuhu saaks enda raha suunata. Tihti pangalaenuga ostetud odav kinnisvara, mis peale ostu üles vuntsitakse ja siis välja üüritakse, maksab kinni nii pangalaenu, kui annab tagasi remondile kulunud summa. See ei ole rikastele mõeldud tegevus. Kõik on alustanud kusagilt. 65% kõikidest miljardäridest on kolm rahavoogu. Kui üks peaks mingil põhjusel ära kukkuma, jääb kaks alles.

2. Ära istu oma säästude otsas. Investeeri need

Kas sa oled märganud, et kui kunagi said sa 500 krooni eest mitu toidukärutäit toitu, siis minnes nüüd 50 euroga, mis on rahalises mõttes 50% suurem summa, saad sa vaevalt ühe kärutäie. Raha väärtus langeb ja kui sa säästad arvestatava summa ning lihtsalt hoiad seda ja ei tee sellega midagi, siis varsti on sul tunduvalt vähem raha, kuna raha aina odavneb. Jaak Roosaare raamat „Rikkaks saamise õpik” annab häid juhiseid, kuidas mõelda enda rahast kui investor. Kui sa oled leidnud sobivad kohad, kuhu soovid investeerida, siis oluline on muuta see automaatseks ja teha endale näiteks püsikorraldus, et igal palgapäeval see summa õigesse kohta jõuaks.

3. Sea enda eesmärgid paika

Rikkad inimesed on täiesti selgeks teinud, mis on nende eesmärgid ja kuidas olemasolevat kasvatada. Loomulikult on ka neil raskuseid teel nagu majanduslangused ja seadusemuudatused, kuid selleks ongi neil mitu rahavoogu, et suured muudatused, ei oleks neile liiga suured. Tea, kui palju raha soovid sa teenida mingiks kuupäevaks/aastaks ja sea endale eesmärgid, kuidas see summa saavutada. Kui sinu eesmärgiks on, et aasta lõpuks oleks arvel 10 000 eurot, siis sea ka paika, kuidas sa seda saavutada plaanid.

4. Veeda aega nende inimeste seltskonnas, keda sa imetled

Rikkaks saamine eeldab kindlat mõtteviisi, kuidas sa rahast mõtled. Õige mõtlemisega inimesed on juba tavaliselt rikkad. Oled märganud, kuidas keegi, kes sinu arust peaks vähem teenima kui sina, käib muretult soojamaareisidel ja uudistab autosid, mida sina kunagi endale lubada ei saaks? Nemad näevad raha kui vahendit, kui energiat, mida elus hoida, mitte kui vajadust, mis aitab hinge sees hoida. Ümbritse end edukate inimestega ja õpi neilt, kuidas enda mõttemaailma muuta. Ingliskeeles on väljend Fake it ’til you make it. Antud kontekstis võiks seda tõlgendada – mängi rikast, kuni sa ühel hetkel oledki. Rikkad ajavad rikaste ja usaldusväärsetega asju. Ole üks neist.

5. Sea eesmärgiks 10 miljonit, mitte miljon

Mõtle suurelt. Maailmas ei ole rahapuudust, vaid vähe on inimesi, kes mõtlevad suurelt.