RIIE PEAB HÄSTI SELJAS ISTUMA

Rääkides sinu garderoobist. Milline oleks kõige lihtsam, kiirem ja nähtavam samm, et muuta sind stiilsemaks?

See pole saladus ega isegi mitte raketiteadus: hakka jälgima, et kõik sinu riided oleksid sulle parajad. Suur osa meestest teeb selle vea, et kannab liiga suuri riideid. See möödalask on kahjuks üpris massiline.

Muidugi, ka liiga kitsaid riideid kanda ei ole hea mõte: keegi ei naudi vaatepilti, kui kakerdad ringi nagu kiirtoidukohast plehku pannud sardell.

Riie ei tohi olla lohvakas, ega ka mitte liigselt liibuv. Kui proovid selga uut särki või püksipaari ning tunned, et see riietusese sind õrnalt embab (on parajalt ümber), siis oled leidnud õige suuruse.

VÄHEM ON ROHKEM

Loogiline, et tahad välja näha stiilne ning atraktiivne. Keegi ei püüa sind ümber veenda. Kuid ära püüa keerata võtit lukuaugus üle kahe korra: uks sellest rohkem lukku ei lähe.

Jäta meelde: stiilne mees ei kanna korraga rohkem kui kolme ehteasja.
Samuti, riietuse juures rohkem kui kolme erineva värvitooni kasutamine pole väga mõistlik – muidugi juhul, kui sa pole mõjukas hipi või kohalik rokkstaar.

Kui sa tõesti tahad kõiki rabada, pane selga mustatriibuline triiksärk, viska peale valge pintsak, jalga tumedamad teksad, vööle pilkupüüdev rihm ning varvaste otsa sinu parimad kingad – ja võib mürki võtta, et sa näed välja väga šikk!

IGAPÄEVANE RIIETUS EI TÄHENDA IGAVUST

Enne, kui viskad selga oma igapäevased lemmikteksad ning sagedasest kandmisest välja veninud kampsuni, peatu sekundiks.
Mõtle.

Mõtle selle peale, et igapäevane riietus ei pea olema kogu aeg keskpärane. Mängi fantaasiaga. Kui kasutad igapäevaselt triiksärke, siis väikese otsimise tulemusena leiad kindlasti midagi täiesti uut: näiteks erivärvilise kraega triiksärgi.

Juhul, kui soovid raudset tähelepanu ka igapäevarutiinis, tasuks ehk uurida, kuidas riietuvad sinusugused trenditeadlikud mehed mujal maailmas.

Võtame näiteks jaapanlased. Jah, nad on mitmeski mõttes, eee, erilised, aga näiteks igapäevase moe osas päris leidlikud.

Kui vaadata Jaapani tänavatel voorivaid edukate meeste horde, võib sealt õngitseda päris huvitavaid ideid.

Näiteks võid sa muuta oma igapäevase riietuse põnevamaks mõne silmatorkava detailiga, olgu selleks siis hooletult üle õla heidetud sallike või terava otsaga kingad.

Või mängi värvidega. Jah, sa võid kanda oma igapäevast konservatiivset musta ülikonda, aga pane selga erksavärviline punase triiksärk ning sõlmi pükste ümber valge vöö. Poleju keeruline?

SVIITER: OHUD TEEL!

Sviiter igapäevariietuse ühe osana on igati okei. Kuid miks pälvid sa nii sageli oma töökaaslaste viltuse kõrvalpilgu? Sulle meeldivad sviitrid ja need on puhtad ning moodsad. Milles asi?

Võibolla pole sa tähele pannud, et sviiter on küll mõnus, lihtne ja mugav, aga samas ka kergesti vormi muutev. Kui ostad või kannad sviitrit, jälgi, et selle ülemine ja alumine osa oleksid ühtselt vormitud. Näiteks, kui sinu lemmiksviitri alumine serv on mõnusalt lohvakas nagu raseda naise öösärk, samas on kaelus kitsa lõikega, siis tea, et seda ebakõla nähes sinu kollegid pihku itsitavadki.

Rusikareegel: kui kannad lobedamat sviitrit, olgu see lobe ülevalt ja alt. Kui liibuvat, siis olgu liibuv õlgadest niueteni.

ÄRA OSTA RIIDEID ÜKSINDA

Kahtlemata tead ise kõige paremini, milliseid riideid vajad ja ihaldad. Siiski, ei maksa unustada, et butiikides töötavad müüjad saavad sagel palka läbimüügi pealt. Teisisõnu, nende huvides on sulle võimalikult palju tooteid kaela määrida. Nad tunnevad oma tööd, aga samas ei huvita neid sinu õnnestunud ost, vaid õnnis sahin sel hetkel, kui sa vead oma krediitkaardi läbi makseterminaali ahne pilu.

Seega, kui vähegi võimalik, kaasa oma ostlemisrallile mõni trenditeadlik sõber või sõbranna. Nad toovad su vajadusel maa peale ning suure tõenäosusega lahkute poest nende toodetega, mida sa hiljem ka reaalselt kandma hakkad.

SINU BOSS RIIETUB ALATI PAREMINI KUI SINA

Kui tuua paralleel autodega, siis ei ole heaks tooniks, kui alluv sõidab parkimisplatsile oma bossi autost võimsama pilliga. Sellest ei tule üldjoontes head nahka.
Sama kehtib ka riietuse puhul. Juhul, kui sa pole just toitumisahela tipus ja oma töökoha tähtsaim nina, ürita jälgida, et sa ei riietuks silmatorkavalt paremini kui sinu otsesed ülemused. See ei tähenda muidugi, et parimad boonuspunktid teenid siis, kui ilmud tööle veninud põlvedega dressipükstes ning ämma seenelkäimise kilejopis. Äärmused pole kunagi head lahendused.

VIIMAST MÄRGATAKSE ESIMESENA

Kas pole hästi öeldud?
Sinu riietus võib olla stiilne ning lööv, kuid sageli äratab teistes tähelepanu just mõni sinu poolt viimasel hetkel paika sätitud pisiasi: rinnataskust piiluv taskurätikuserv, eksootilise kujuga seotud lipusõlm, ootamatud mansetinööbid, mille toon haakub sinu mobiilikattega jne.

TAHAD OLLA NAISTEMAGNET? OSTA ENDALE KORRALIKUD KINGAD

Naised hindavad meeste juures nende kingi. Miks see on nii, seda ei tea isegi Ženja Fokin. Aga fakt jääb faktiks: kui naisel tekib mehega silmside, volksavad tema silmad õige pea mehe jalatsitele (samal ajal, kui mehe pilk õgib naise dekolteed, hädaga käivad ka muud katmata kumerused – mis teha, loodus on meid nii ehitanud).

Paljud mehed teevad selle vea, et viimistlevad oma riietuse kallal hulluseni, kuid jätavad jalanõud tähelepanuta. Jäme viga. Mõistliku ja head kaupa hindava naise jaoks on viletsate kotadega mees otsekui laks tekiilat ilma laimita: nagu on, aga nagu ei ole ka.

Mehed, investeerige korralikesse jalanõudesse!


KAUBAMÄRGID JÄÄGU SÄRGI SISEPOOLELE, MITTE RINNALE

Jah, hommikul unise peaga tundub olevat über hea mõte, kui viskad selga Adidas või Coca-Cola (jumal hoidku, või isegi Disneylandi) logoga koormatud t-särgi ning sinna peale elegantse pintsaku.

Kui sa just ei tööta MacDonaldsi kontoris või Coca-Cola Plaza piletikontrolörina, vältige igasuguseid reklaamsärke. See ei ole seksikas.
Parem viska selga mõni oma ühevärviline V-kaelusega firmasärk ja naudi terve päev oma naiskolleegide flirtivaid naeratusi.

MOEVOOLUD EI OLE (ALATI) KOHUSTUSLIKUD JÄRGIMISEKS

Moemaailm on otsekui paar parimas sigimiseas küülikuid: lakkamatu joana sünnib üha ahvatlevamaid kaubamärke, trenditooteid, esemeid, mida tahaks kindlasti omada.
Aga stopp! Ära lasku nende tuhandete poodlemishullude naiste tasemele, kes ahmivad kokku kõike, mis ette satub. See ei tee sind moeteadlikuks, kui ostad kokku kõike, mida meedia sulle ette sätib.

Jah, ole innovatiivne, katseta, proovi, uudista – aga ainult mõõdukuse piires.

Ole truu oma kaubamärkidele, tarbi seda toodangut, milles tunned ennast tõeliselt hästi. Siis õhkub sinust rahulolu, enesekindlust ning sinu aurast lendleb laiali positiivseid testosteroonimolekule.
Kas arvad, et naised seda ei hooma? Oujee, ja kuidas veel!

TÖÖTA LAKKAMATU HOOGA OMA KUVANDI KALLAL

Klassikud on öelnud, et kunagi ei saa liiga palju raha ega aega investeerida enda isikliku kuvandi täiustamisse. Me elame niisuguses ühiskonnas, kus meie väline kest tähendab kohutavalt palju. Kuidas me välja näeme (või ei näe) – see mõjutab meie karjääri, perekonnaelu.

Kui nüüd natuke mõelda, siis tavaelus näevad inimesed meie päriskehast ainult pisikest osa: käelabasid, kaela, nägu. Suurem osa on ju kaetud riiete, ehete, meigiga. Seega on loomulik, et teised teevad – kas teadlikult või alateadlikult – otsuseid meie kohta, mis baseeruvad just eelkõige meie välise kuvandi visuaalsele poolele.

KÜSI JULGELT AUSAT TAGASISIDET

Inimesed ei kipu (vähemalt tööajal ja kaine peaga) otse välja ütlema, mida nad arvavad sinu uuest ülikonnast või vahvast sõrmusest. Seega küsi ise nende arvamust. Sa ei pea nende arvamusega kaasa minema.
Lihtsalt kuula nad ära. Sellest on kasu.

JULGE KATSETADA

Lõpetuseks, ära karda mõõdukat ning arukat eksperimenteerimist. Kogu aeg kindla peale välja minnes on oht, et takerdud mugavustsooni, mille tulemusena muutud igavaks ja ettearvatavaks. Aga arva,kas naistele meeldivad ettearvatavad mehed? Õiget vastust teame ju kõik. Seega: ole julge, aktiivne ja loominguline.