Kui poes käimine on sinujaoks väljakutse ja sa vajaksid natuke juhendamist, siis oleme valmis sind loomulikult aitama. Siin on viis soovitust, kuidas valida poes õiget kaupa ja teha seda võimalikult vähese ajakuluga.

1. Kasuta nimekirja

Kõige kavalam ja parem viis saada kõik vajalik, et süüa nädal otsa võimalikult tervislikult, on minna poodi nimekirjaga, kus sa oled kõik eelnevalt läbi mõelnud. Kui sul ei ole külmkapis valet toitu, siis sa ei söö valet toitu. Nimekiri taskus, oled sa efektiivne ja ostad vaid neid asju, mis seal kirjas on. Aitab vältida ka pea vastu rooli löömist, avastades autosse istudes, et munad jäid poest ostmata.

2. Mõtle marsruut läbi

Poodidel on üks eesmärk – müüa enda kaupa ja loomululikult pannakse asjad, mida sul on vaja võimalikult kaugele ja asjad, mida sa tahad, võimalikult ette. Kaardista peas pood, et suunduda kohe vahesse, kus on vajalikud asjad.

3. Väldi toote etiketi maagiat

0% suhkurt! Ühes serveeringus ainult 35 kalorit! Kasutatud päris tomateid! Juba see, et müügiargumendiks on, et kasutatud on päris tomateid, näitab, kui käest ära see kaubavalik on. Ära lase end sloganitest eksitada. Need on võrdväärselt olulised nii selleks, et pöörata tähelepanu millegi tervislikkusele, kui võtta tähelepanu selle kahjulikkuselt. Midagi ostes küsi endalt – kas mu vanaema oleks saanud seda just sellisena osta. Kui vastus on jah, siis osta, see on sulle tõenäoliselt kasulik ja kui vastus on ei, siis ei peaks ka sina seda sööma.

4. Tunne ära kõik, mida toit sisaldab

Vähem on tõepoolest toidu sisaldust vaadates rohkem. Kui see sisladab midagi, mille hääldus vajab pingutust, siis jäta see poodi. See ei ole söögiks mõeldud. See on müügiks mõeldud. Need ained, mida välja ei suudeta öelda on tavaliselt lisatud värske välimuse, lõhna ja maitse säilimiseks või tugevdamiseks. Kui sa vaatad toote sisaldust ja loetelus esimestel kohal on rasv (õli), suhkur (maisisiirup, fruktoos, või mõni muu suhkru alias) või sool, siis on seepärast, et varjata suurt hunnikut rämpsu, mida sa ei vaja. Pane see riiulisse tagasi.

5. Võrdle toodete toitainete tabeleid

Esimene asi, mida vaadata on serveeringu suurus. Ära eelda, et sa tead palju see on. Tõenäoliselt sa eksid. Pakk krõpse ei ole serveeringu suurus, vaid ainult mõned on ja kui sa mõistad, et sa sõid just krõpsudega endasse 1000 kalorit, on süümekad kerged tekkima. Võrreldes tabeleid, vali toode, milles on rohkem valku, kiudaineid, vitamiine ja mineraale. Pane kõrvale see, mis näitab, et suures koguses on rasva, soola ja kaloreid.