Uuringus jälgiti enam kui 1500 meest, kellel ravitakse südamehaigusi. Teadlased avastasid, et südamehaiguste ravi ei aidanud eriti erektsioonihäirete all kannatavaid mehi, ent erektsioonihäireid endid seostati surmariski peaaegu kahekordistumisega võrreldes nende meestega, kellel erektsioonihäireid ei esinenud. Samuti olid erektsioonihäireid seotud infarktiriski kahekordistumisega.

„Minu arvates peaksime meeles pidama, et kui mees kannatab erektsioonihäirete all, tuleb neid tõepoolest ka ravida,” selgitas Canadas Ontario provintsis Hamiltonis asuva McMasteri ülikooli meditsiiniprofessor ja üks uuringus osalenud teadlasi dr Koon Teo.

Uurimisrühma sõnul viitab uuring ka sellele, et mehi, kellel on edukalt ravitud erektsioonihäireid, tuleb kontrollida selle probleemi võimaliku põhjuse – südamehaiguste riski – suhtes.

„Ravim toimib ja me ei näe enam patsienti,” selgitas Saksamaa Saarlandi ülikooli peakardioloog ja uuringu juhtiv uurija dr Michael Bohm oma avalduses. „Nendel meestel ravitakse erektsioonihäireid, kuid mitte selle põhjuseks olevaid südamehaigusi. Nii satub ohtu suure osa meeste tervis.”

Teiste uurijate sõnul on kõnealune uuring täienduseks järjest arvukamatele erialases kirjanduses sisalduvatele andmetele, mis viitavad sellele, et erektsioonihäired võivad olla suurema probleemi hoiatussignaaliks.

Allikas: kliinik.ee