„Söömist päris maha jätta ei ole võimalik, kuid ma püüdsin sellele võimalikult lähedale jõuda ning otsustasin tarbida aasta otsa vaid ühte toitu. Ma kaalusin jupp aega, mis toitu ma suudaksin kõige valutumalt aasta vältel süüa ja pähe tuli vaid kartul, sest sel on nii palju erinevaid valmistamisviise. Tegelikult on kartulis kõik vajalik olemas- hunnik süsivesikuid, kuid ka valgu ja rasva vajadused saavad kaetud. Lisaks on kartulis palju kiudaineid, rauda ja C-vitamiini” selgitas mees enda otsust.

Andrew Taylor, kel on alati olnud söömisega keerulised suhted, oli eelnevalt kimpus magusate gaseeritud jookide ja rasvaste toitude tarbimisega. Selleks, et nende kontrolli alt põgeneda, tundis mees, et ta peab tegema midagi üpris ekstreemset ja nii saigi ideeks kartulidieet. Kogu teekonna vältel postitas ta seda ka sotsiaalmeediasse ja kinnitas, et dieet ei mõjutanud tema seltsielu mitte kuidagi. Lihtsalt välja sööma minnes, tuli restorani ette helistada, et köögi poolt ette hoiatada. Tema progressist saab pilte vaadata Instagramist ja videoblogi Youtubest.

Kõikidele teistele toitudele selga keerata oli mehe sõnul esimestel nädalatel kõige keerulisem ja ta teatas, et kui ta aasta vastu peab, siis 2017. aasta esimese jaanuari söök saab olema väga mitmekesine. Kuid mida aega edasi, seda vähem teda muu söök ka huvitas.

Nüüd, kus aasta sai täis, mis edasi? Tundub, et samal kursil mees jätkab. Taylor uskus, et kartulist ei ole tema isu küll veel täis saanud ja ta jätkab mugulate au sees hoidmist. Küll aga muudab ta selle enda jaoks natukene põnevamaks, kui kartulile saab nüüd lisada näiteks kastmes ube ja salateid.

Kui tema teekond jõudis meediasse, tabas teda suur toitumisspetsialistide ja arstide kriitika, sest mees jääb ilma eluks vajalikest ainetest, mida saab teistest toitudest. Kuid mehe sõnul oli ta aasta jooksul enda arsti regulaarselt külastanud ja iga visiidiga olid ta tervislikud näitajad aina paranenud. Tulemusi hinnates oli ka ta arst ettevõetud toitumise heaks kiitnud.

„Kui sa soovid ekstreemseid tulemusi, pead sa tegema ekstreemseid asju” ütles mees. „Jah, see on ekstreemne, aga mis sellest? Mul on parem tervis ja ma tunnen ennast hästi” lisas ta