Legaalse marihuaana tööstuse aastane käive jäi 2016. aastal USAs 4 ja 4,5 miljardi dollari vahele. Teisisõnu liikus seal rohkem raha kui kuulsas potentsiravimis, tasulises muusika striimimise äris, kui ka Tekiila müügis. Tegemist on tõelise rahaauguga.

Aruannete kohaselt kasvas meditsiinilise marihuaana müügikäive kõigest eelmise aastaga 30%. Pole ka ime, sest 2016 oli kanepile hea aasta. Seitse osariiki otsustas anda mingit tüüpi kanepi legaliseerimisele rohelise tule. Tõeline tõus aga toimus ülivõimsa Kalifornia arvelt, mis oma majandusega asub maailmas kuuendal kohal. Suures osas USA läänekaldast võib nüüd kanepisuitsetaja rahulikult politseinikult teed küsida, samal ajal savu kimudes. Nõutav on vaid arstiluba.

Uuringud näitavad ka seda, et aina kasvav arv ameeriklasi pooldab kanepi seadustamist ja kõnekas on ka fakt, et suur osa pooldajatest elab läänekaldal, kus ravikanep lubatud on. Ei soovita keeluaega tagasi.

Hullus rohelise järele ei näita ka mingeid pidurdusmärke ja eksperdid ennustavad, et 2017 saab niigi õitsevale ärile veelgi kasumlikumaks, kus kanepitööstus kasvab taas 30% võrra ja jääb 5,1 ja 6,1 miljardi dollari vahele.

Rõõmus on ka toiduainetööstus, kuna jäätise ja külmutatud pitsade müük on kanepi tuules näljaste suitsetajate näol tootjate taskuid täitmas.

Allikas: businessinsider.com