• Seksuaalseks erutumiseks on vajalik, et verega jõuaks genitaalidesse teatav kogus hapnikku, mis tekitab neis vajaliku tundlikkuse ja valmisoleku seksiks. Suurem kogus alkoholi toob kaasa aga vedelikupuuduse kehas, mis vähendab tundlikkust ja seksiks valmisolekut nii naistel kui meestel.
  • Korraga suurema koguse alkoholi ärajoomine või pikem joomisperiood hakkab raskendama erektsiooni saavutamist. Alkoholi tarvitamisega kaasnev vedelikupuudus vähendab verehulka ja tõstab erektsioonihäirega seotud hormooni angiotensiini sisaldust veres. Lisaks pärsib alkohol kesknärvisüsteemi toimimist, mis raskendab samuti erektsiooni saamist.
  • Suurema koguse alkoholi ärajoomine häirib inimese motoorseid võimeid, koordinatsiooni, reaktsiooniaega ja tasakaalu, mis oluliselt vähendab võimekust voodis.
  • Alkohol vähendab närviotste tundlikkust ja tõkestab kesknärvisüsteemis neid osasid, mis on vajalikud erutumiseks, kuid lõpuks ka orgasmini jõudmiseks nii meestel kui naistel.
  • Alkoholi liigtarvitamine vähendab testosterooni taset organismis, mis muuhulgas mõjutab meeste suguiha ehk libiidot ja erektsiooni saavutamist. Pikaajalise alkoholi liigtarvitamise tulemusel võib ajutistest erektsioonihäiretest saada püsiv probleem ehk tekkida impotentsus.
  • Alkohol avaldab ka emotsionaalset mõju – joove võib tekitada või võimendada negatiivseid emotsioone nagu masendus, viha või armukadedus. Partneri emotsionaalsete probleemidega tegelemine võib mõjuda teisele poolele eemaletõukavalt ning tema seksuaalne huvi võib väheneda.

Väikene kogus alkoholi mõjub tõesti omamoodi afrodisiaakumina, suurendades seksiisu, kuid õige meeleoluni jõudmisel tasub joomise asemel oma energia aegsasti partneri võrgutamisele suunata, et joomisel iha ei kaoks.

Vaata ka Tervise Arengu Instituudi videot alkoholi mõjust seksuaalsele võimekusele.