Oma eksistentsi jooksul on spinningupüügi olemus vähe muutunud, kuid tundmatuseni on ümber kujunenud materjalid ja tehnoloogiad, millest spinningu erinevad osad on valmistatud. See areng jätkub ja uudiseid uute lahenduste kohta võib kuulda iga aasta. Spinning koosneb kettast, ridvast, nöörist või tamiilist ja peibutisest. Odavaima komplekti võib saada paarikümne euro eest ükskõik millisest kalastuspoest ja tänapäeval isegi supermarketist või ehituspoest. Selline komplekt ei pea aga tavaliselt kaua vastu ja kui on soov rohkem kui korra kalal käia, tasuks komplekteerida veidi vastupidavam spinning.

Harrastusliku kalapüügi varustuse turg on mitme miljardi suurune ja jäme ots on selles äris Jaapani firmade käes. Neist suurimad on ka Eesti turul konkureerivad Shimano ja Daiwa. Sellise positsiooni on need firmad saavutatud innovatsiooni ja kvaliteeti panustades – märge made in Japan mõjub kalameestele kui vigastatud kala imiteeriv lant näljasele haugile. Pea kõik suuremad firmad valmistavad varustust erineva hinnatasemega ja nagu autodegi puhul, oskavad jaapanlased oma toodete eest väga täpset hinda küsida. See teeb varustuse valimise mõnevõrra lihtsamaks – olenevalt sellest, palju keegi on valmis raha kulutama, saab ta õiglase kvaliteediga varustuse endale.

Ritva ja rulli on mõttekas tavaliselt koos osta. Oluline on, et need omavahel sobiksid. Ridva peamine valikukriteerium on „ridva test”, mis näitab, millises kaaluvahemikus lantide loopimiseks see mõeldud on. See on märgitud ridvale numbrivahemikus, näiteks 5–25 g. Ridvaga on võimalik püüda küll kõigi lantidega, ja teoreetiliselt ka kõiki kalaliike, aga just selles kaaluvahemikus lendavad landid kõige kaugemale. Ridva pikkus oleneb püügiviisist. Üldiselt on paadist püüdmisel mõistlikum soetada lühem ritv ja kaldalt püügilt pikem, aga olulised on teisedki püügiviisi eripärad. Hind sõltub tavaliselt selle valmistamise materjalist ja tehnoloogiast, aga 40 euro eest saab juba päris korraliku eksemplari. Teleskoopritvasid võiks tänapäeval vältida, kui siis ainult tagavararidvaks seljakotti. Juhul kui ritv peaks katki minema, ja tavaliselt juhtub see oma lollusest, siis üle 50-euroseid ritvasid tasub veel parandada ja infot teenuse kohta saab kõigist kalastuspoodidest.

Esimeseks spinningukettaks tasuks osta nn haspelketas just selle kasutamise lihtsuse tõttu. Ketta suurus sõltub kalast, mida kavatsetakse püüda, ja ridvast, et komplekti tasakaalu punkt oleks õige koha peal. Kõigil suurematel firmadel on oma süsteem. Eestis levinumatele spinningupüügiviisidele sobivad näiteks Shimano kettad vahemikus 1000–4000, millest kõige universaalsem suurus on 2500. Sobiva ketta leiab samuti alates 40 eurost, kuid merest püüdmisel tasuks natuke rohkem raha kulutada, et ketas soolasele veele veidi paremini vastu peaks.

Enamik spinningiste kasutab püügil nii nööri kui ka monofiili, millest viimast kutsutakse kõnekeeles siiani tamiiliks. See, kumba eelistada, sõltub tavaliselt püügiviisist ja kalamehe püügiharjumusest. Nööri eeliseks on selle suhteline tugevus ja jäikus – vahel on oluline täpselt tunnetada kala võttu. Monofiili eeliseks on selle suhteline odavus ja venivus – kala on lihtsam kätte saada, sest venivus annab rohkem andeks vigu, mida kalamees teha võib. Peale nööri ja monofiili on veel palju teisi uusi leiutusi, mille klassifitseerimine võtab kogenud kalamehegi pead kratsima. Kvaliteetse monofiili saab kätte kolme euro eest ja nööri 20 euro eest. Haugipüügil tuleks kindlasti kasutada trossi, et elajas oma teravate hammastega nööri läbi ei lõikaks. Teiste kaladega võib kasutada landilõksu, et erinevaid lante oleks lihtsam vahetada.

Erinevaid landitüüpe, mida spinningupüügil kasutada, on sadu. Oma olemuselt jagunevad need tavaliselt kaheks – ühed, mis imiteerivad kalasaaki ja teised, mis ärritavad kala. Osa lantide puhul on isegi raske aru saada, miks kala seda himustama peaks. Üldiselt, kala võib saada ka ukselingiga püüdes, kuid olenevalt ajast ja veekogust on mingit tüüpi lantidel oma kindlad eelised, mis saavad selgeks ainult kogemuse kaudu.

Spinningupüügil on Eestis vajalik kalastusluba, mille hind on 1 euro 24 tunniks või 20 eurot aastaks, mida on võimalik osta nii veebist kui ka SMS-iga. Kindlasti tuleks järgida ka erinevate kalaliikide alammõõte ja püügipiiranguid, mis võivad erineda olenevalt veekogust. Infot selle kohta saab nii kalastuspoodidest kui ka keskkonnaministeeriumi koduleheküljelt.

Arenenud riikides on harrastuspüügist tuleneva tegevuse osakaal majanduses tunduvalt suurem muust kalandusega seotud tegevuste osakaalust. Seadusi järgides on spinninguga püügil, erinevalt kutseliste kalurite püügivahendite kasutamisest, pea võimatu keskkonnale kahju teha. Kahjuks ei kajastu see arusaam veel piisavalt vastavas seadusandluses ja järelevalves.