Mida me teame kindlalt, on see, et Bondi lugude autor Ian Fleming ei olnud lihtne tindiste näppudega kirjanikunohik. Kaugel sellest, Fleming töötas ka ise mereväeluures, mistõttu ujus ta luure- ja spiooniteemades ringi nagu heeringas Atlandi ookeanis.

Oma töö tõttu kohtus Fleming kõikvõimalike luurajatega. Üks, kes pälvis tema erilise tähelepanu, oli serblane Dušan Popov.

Popov oli topeltagent. Teise maailmasõja ajal töötas Popov nii sakslaste Abwehr’i kui ka brittide MI6 heaks. Kuigi Popovi vastumeelsus sakslaste vastu oli põhjatu, oskas ta oma rolli esitada nii veenvalt, et vaesed sakesmannid ei saanud lõpuni aru, et iga infokild, mille Popov neile tõi, oli eelnevalt kooskõlastatud Briti salateenistusega.

Jättes kõrvale Popovi tööasjad, oli mees tuntud kui legendaarne naistemees, napsisõber ja hasartmängija.

Ilmselt oli juttudel tõepõhi all, sest ühel hetkel vahetas MI6 Popovi koodnime. Kui varem tunti spiooni kutsungi all Scoot (“Äralipsaja”), siis uueks nimeks mõeldi talle välja Tricycle (“Kolmerattaline”). Esmapilgul segane ja isegi lapsik nimevahetus saab uue tähenduse, kui lisada, et Popovi eriliseks kireks oli ménage à trois ehk maakeeli
mõnus puntraseks.

Kui Popov reisis Ameerikasse, põhjustas tema liigne tiirasus palju probleeme. Üks tema vaenajatest oli toonane FBI peadirektor J. Edgar Hoover. Kuigi mõlemad mehed olid parajad kiimakotid ning veidrate seksuaalmängude harrastajad, ei leidnud mehed koos veedetud rajupidudel ühist keelt.

Kinnistamaks ideed, et James Bondi tegelaskuju on inspireeritud Dušan Popovi värvikast karakterist, toodagu ära tõik, et Bondi-filmi “Casino Royale” eepiline pokkeristseen on samuti reaalelust üks-ühele maha viksitud.

Kord juhtusid nii Dušan Popov kui Ian Fleming ühte Portugali kasiinosse, kus mängis laia lehte üks Leedust pärit rahajõmm. Keegi ei julgenud talle vastu hakata, kui leedukas bakaraa tavareegleid järgida ei soovinud ning oma panust tavamoel välja ei käinud, vaid uhkustas, et on valmis kõikidest mängijatest kõrgema panuse tegema. Siin tuli mängu Popov. Täiesti külma näoga lajatas ta lauale 50 000 dollarit briti maksumaksja raha. See oli tol ajal määratu summa. Seda nähes läks Ian Fleming näost valgeks ning hapnikupuudusel pidi ta kõrval seisvast härrasmehest tuge otsima.

Popovi trikk oli aga tulemuslik: leedukas, nähes, et talle on tekkinud samaväärne vastane, võttis koheselt oksad koomale ning kasiino tavapärane lustakas meeleolu taastus.

Kõike eelnevat kokku võttes on umbes 93,5% tõenäoline, et James Bondi taga on Dušan Popov.