Praegu püütakse smart casual'i stiiliga väga palju eksperimenteerida – piire kombitakse erinevate T-särgiliste lahendustega ning aina tuure koguva valge-talla-moega. Kui pole juhuslikult tegemist puhast tõugu moegurmaaniga, kes oskaks asju ideaalselt kokku mängida, võib tulemus olla kaugel sellest, kuidas lõpp-produkt tegelikult mõjuma peaks.

Kehakatete märksõnad, millest tuleks smart casual'i puhul lähtuda, on sviiter, triiksärk, sirge lõikega püksid, mille valik langeb tihtipeale teksadele, soliidne vöö, Oxfordi või Derby king ja pintsak – see on kindla peale minek.

<em>Smart casual</em> triiksärgiga

Värvitoonidelt on väljanägemine väga puhas – pehmed, sügavad ja selged värvid suurte mustriteta. Eredad vermillion-punased võib asendada sügavpruunide toonidega, potisinised navy-sinisega, kollased võiksid end välja vahetada sinepitoonidega jne. Smart casual'i stiil omab paletti, millega on lihtne igapäevaselt hakkama saada. Omades sügavsinist või halli pintsakut-jakki, on selle alla kerge sobitada heledates toonides triiksärke. Viimased võivad olla isegi õrnalt mustrilised. Sügavad toonid tasakaalustavad ideaalselt kõiksugu värvimänge ja peenmustrit.

<em>Smart casual</em> sviitriga

Triiksärk – kõige alus!

Triiksärkidest võiks igal härrasel kapis olla puhasvalge ja puudrisinine slim-fit- või trim-fit-triiksärk. Pisikeste siniste ruutudega triiksärgid on samuti väga efektne ja värskendav lahendus targa, kuid mitteformaalse imago kujundamisel. Suurim viga, mida meesterahvas saab väljanägemise juures teha, on soetada endale üks number suurem triiksärk, kus õlajooned vajuvad kaugemale ja kõhu peal laiutavad suured mugavusvoldid. Tihtipeale aga ei teatagi, kuidas õiget triiksärki valida. Siinkohal ongi abiks tootemärgistused slim fit /trim fit, toodet proovides mittepunnitavad nööbiread ning tunne, justkui kallistamine oleks keelatud – vot see ongi õige särk!

Jahedamate ilmadega võib triiksärgile ja pintsakule lisada juurde stiilset kihilisust – mängu tuleb sviiter. Sellisel juhul tuleks arvesse võtta kerget soovitust: kombineerides kas tumeda pintsaku ja heledama sviitri või helehalli pintsaku ja sügavamat tooni sviitri, olgu triiksärk alati neutraalne – valge, hele. Kirjutamata reegel on aga üks – triiksärgi esimene kaelanööp olgu avatud ning särgikrae igavesti kas sviitrikaeluse varjus või pintsakuga kandes selle krae all – mitte kunagi aga peale keeratuna.

<em>Smart casual</em> salvrätiga

Edasijõudnutele

Juba edasijõudnud targad-mitteformaalsed mehed pööravad tähelepanu ka pisidetailidele – käekella rihmatooni kokkusobivus püksivöö ja kingadega. Julgemad sobitavad enda helepruuni sviitri ning puhasvalge triiksärgi alla ka tumepruuni lipsuvariandi. Lisanditena käivad smart casual'iga käsikäes ka konjakitooni portfellid, soliidsed sallid, pooledevad sokid ja isikupärased taskurätid pintsaku rinnataskus.

Hästi sobiv värvikooslus paigas ja ollaksegi valmis sisenema igasse olukorda, mis võib kevadisi tööpäevi vürtsitada.