Üldjuhul on meestele igasugune meelelahutuse organiseerimine keeruline ülesanne – seega oleks ka järgnevas väljakutses peamine nõuanne hoida asi lihtsa, kuid põnevana. Tavaliselt kipuvad mehed igasugustel kogunemistel pigem vooluga kaasa minema ja liigse etteplaneerimise kõrvale jätma. Kogutakse kokku hunnik tasuta sissepääse erinevatesse ööklubidesse, uuritakse variante kergemeelsete piigade kaasamisest üritusel ja lastakse asjal iseenesest lõpuni kulgeda – kui on piisavalt alkoholi, on ka piisavalt lõbu.

Jah, äärmuslik küll, kuid kuuldavasti siiski väga levinud ja piinlik variant parima sõbra viimasest õhtust vallalisena.

Levinud vastupidise näitena on tuttav olukord, kus planeerimistööd kujunevad üleplaneerituseks. Õhtu A ja O on abieluranda sõudev sõber – see loogiline fakt ununeb hetkel, kui poissmeeste õhtu korralduslike tööde tõttu laua taha istutakse. Teeme seda, teist ja kolmandat on ettepanekud, mis organisaatorid välja käivad. Peakangelase huvid tuuakse küll lagedale, kuid sagedasti on planeerimise tulemuseks ainult täispikitud üritus, mile programm on meeltmööda ja ahvatlev üksnes korraldajatele endile. 

Siinkohal peaksid mehed end aga kokku võtma.

Selleks, et pidu läheks korda

Poissmeeste õhtu pidu saab olla ainult üks kahest: edukas või läbikukkunud. Keskmist varianti olemas ei ole – kui pidu tundub okei, siis kategoriseerub see automaatselt läbikukkumiste nimistusse. Mõelge läbi detailid, planeerige eelarved, küsige vajadusel nõu üritusturundusagentuuridelt, peigmehe pruudilt (kas on midagi, mida kaasa on poissmeeste pidude kohta kommenteerinud), guugeldage põnevaid ideid ja uudseid lähenemisi ning mis peamine, ärge korraldustiimiga omavahel tülli pöörake.



Toimiv ja õnnestuv poissmeeste pidu võiks ideaalis olla natuke pikem üritus kui lihtsalt õhtused õlled kodubaaris. Kui natukenegi asja vastu huvi tunda, võib internetiavaruste pakkumistest leida juba väljatöötatud poissmeeste pakette kasiinodes, stiilsetel jahtidel merepinnal, väga tähtsate inimeste spordiloožides jalgpallimatšidel ja palju muud. Need kõik on abiks neile, kellel endil ideid, aega või organisatoorset pealehakkamist napib. Mõni meist on sündinud ürituskorraldaja, teisele on see kontimurdev ja tohutult vaevaline pingutus.

Poissmeeste õhtu kondikava

Kui aga otsustatakse siiski ise sõprade keskis pead kokku panna ning personaalse lähenemisega meeleolukas õhtu enda tähtsale poissmehele kokku panna, siis turvaline kondikava, millele kogu sündmus üles ehitada, võiks olla järgmine.

*Release the beast. Iga poissmeeste pidu võiks alata mingit laadi aktiivse toimetamisega, olgu selleks siis kardisõit, langevarjuhüpped, testsõidud luksusautodega või muu tegevus, mis on seotud adrenaliiniga ja paneb kogu kamba end alfaisastena tundma. Selline aktiivsus on abiks ka jää purustamisel külaliste vahel. Tihtipeale seistakse silmitsi olukordadega, kus punti koguneb kamp toredaid poissmehe sõpru ja lähedasi, kuid omavahel ollakse siiski võõrad. Igapäevaselt teineteisega ei lävita ning selline ühte ruumi surutud seltskond on vaja kuidagi ka teineteisega suhtlema saada. Parim lahendus selleks ongi ilmselt ühine tegevus, kus tekitada ühiseid põnevaid valla lastud emotsioone.

*Man cave. Kõik teavad, kui tõsiselt mehed kõiksugu füüsilisi tegevusi võtavad. Nad suudavad iga tegevuse muuta külmavereliseks võistluseks, pärast mida kulub üks väike puhkus kindlasti ära. Poissmeestel võiks selleks puhuks olla mõnus koht, kus jalga puhata, vajadusel riideid vahetada ning enne õhtust tralli veel korraks vanu aegu meenutada. Selleks sobib mõni hotellisviit või isikupärane/peen rendikorter, kuid miks mitte ka renditud saunamaja. Lebolas olgu kindlasti peigmehe lemmiksnäkid ja -joogid ning loomulikult hea muusika, mis kõigis peotuju tekitaks. Arutamisele võiks tulla ka mõne professionaalse kokteilimeistri või muusikakeerutaja kohalekutsumine.

*Gentlemen’s club. Need ajad, kui poissmeeste peod koosnesid liigsest alkoholi tarvitamisest ja odavast striptiisist, on möödas. Tänapäeva mees oskab kvaliteetsest meelelahutusest lugu pidada küll. Miks mitte koos sõpradega mõnusalt aega veeta – pole ju vaja magedalt linnatänavatel läbustada ja varakult karusselli saatel põhku pugeda. Kui füüsiline koormus päevaks käes ning mõnusa meestejutu saatel on end valmis sätitud, oleks sobiv aeg end tõelise härrasmehena tunda.

Poissmeeste peol on selleks puhuks ideaalne külastada üheskoos mõnd huvitavat koolitust. Mis oleks veel mõnusam kui õppida koos parimate kaaslastega tundma põnevat viski- või sigarimaailma? Vallatuse lisamiseks tuleks kindlasti igale meesterahvale kasuks Yoni massaaži tarkuseterad. Või põnevuse tekitamiseks korraldada hoopis Lingami koolitusõhtu elujuhtudeks, kui naine pikemalt kodust eemal peab viibima – kuidas siis endaga hakkama saada.

Kaks põnevat aktiivset tegevust ja vahepealne hingetõmme meestekoopas on õhtuks täiesti piisav programm, mis võiks kulmineeruda piduliku söömaajaga mõnes uues restoranis, kus veidi valjemale seltskonnale viltu ei vaadataks. Kui aukülalisel pärast õhtusööki jaksu jätkub, on poissmeeste pidu kindlasti põhjus ööelu avastamiseks. Striptiisibaarid ja õnneliku lõpuga massaažid võiks peigmehe kodurahu huvides valikust kõrvale jätta. Miks mitte külastada ühiselt mõnda vana noorusajalemmikut ja mälestusterohket ööklubi – kuigi hollywoodiliku stsenaariumi järgi peaks pidu lõppema ärgates tundmatus hotellis koos pärdiku ja uue tätoveeringuga näol, ei sooviks me tegelikult keegi oma sõpradele sellist saatust. Poissmeeste pidu peaks olema meeldejääv, kuid mälestustena, mitte armidena.

Külaliste nimekirja koostamine

Kogu sündmuse õnnestumine sõltub suuresti kambast, kes kohale kutsutakse. Poissmeeste pidu ei tohiks olla suur ja rahvarohke sündmus. Kohal peaksid kindlasti olema kõik peigmehe lähedasemad sõbrad. Kui peigmees on lähedane ka oma isa ja lähimate sugulastega, on tore idee ka nemad mingis etapis kaasata. Näiteks võiks peiu isa ühineda kambaga õhtusöögile või mõnele toredale koolitusele. Nimekiri tuleks hoida siiski eeskätt isiklik.

Õigeaegselt tehtud broneeringud, tasutud ettemaksud ja paigasolev logistika garanteerivad stressivaba ja lõbusa poissmeeste peo.

Poissmeesteõhtu don’ts

• ärge kaasake kellegi tuttavaid striptiisitare

• ärge lõpetage õhtut ööklubis, kus toimub samaaegselt ka tulevase abikaasa tüdrukuteõhtu

• ärge kutsuge hotellituppa Mike Tysonit ja suurt tiigrit

• teema “PlayBoy” koos limusiiniga kriipsutage maha

• ära küsi poissmehe tulevaselt abikaasalt eelarvelist abi

• ärge tootke sotsiaalmeedia sisu ajavahemikus enne klubi kuni pärast klubi

• ära korralda pidu enne pulma

• ärge minge Las Vegasesse

• ärge organiseerige grupitätoveeringuid