Kui kõik räägivad ühest sarjast, siis see võib olla üks kahest – kas tegemist on väga hea asjaga, või on selle taga osavad turundusmeetmed, mis filmist kõmu ülevalt hoiavad. Antud juhul tundub tegemist olla mõlema koosmõjuga, sest see sari on ülimalt köitev oma originaalsuses. 8,5 punkti IMDB keskkonnas saada ei ole lihtne, vaid selle taga peab peituma midagi tõeliselt head.

Peaosatäitja Jude Law on tuntud rohkem kui kinofilmi näitleja ja oma meisterliku esitusega toob ta filmi seda värskust ja sügavust, mida telesarjades sageli napib. Law kehastab sarjas paavsti, kes on võimule tulnuna tunduvalt noorem, kui tema eelkäijad. Võiks arvata, et noored on enam mõjutatavad, kuid noor paavst osutub vastupidi kangeks tegelaseks, kes ei lase kardinalidel end hüpiknukuna ära kasutada.

Sarja muudab väga nauditavaks just selle ettearvamatus. Olles näinud rohkelt sarju, kus süžee filmist filmi kordub, on „Noor paavst” originaalne, mõnus ja humoorikas vaatamine. Ka Jude Law kehastatud paavst on ettearvamatu ja kui ühel hetkel tundub ta õela tõprana, siis järgmisel hetkel tagamaid mõistes, on ta maailma suurim pühak. Temas justkui võitleb usk ja kahtlus, headus ja õelus ning see muudabki tema karakteri inimlikuks. Just see avastamisrõõm ja ahaa- efekt muudab sarja täiesti eriliseks ja teistsuguseks vaatamiseks.

Kuigi sarja keskne tegevus, nagu nimest järeldada võib, on religioonikeskne, siis ei mõnita seda ega ka ülista. Ei ütle, et katoliiklus on jama ja ei ütle ka, et see seda pole. Sari võtab religiooni sellena, mis see olema peaks – see on juhis, mitte maagia. Kuid sari jõuab välja ikka selleni, et inimese üks edasiviivaid jõude on soov olla tipus ning tipus saab olla vaid üks. Seega ka need, kes peaksid piibli järgi keerama teise põse, on valmis hoopis vastu lajatama, et võimule saada.

See on humoorikas, täiesti uudne ja nauditav vaatamine, mis ei ole ainult hea ajaviide, vaid see on ka hingele ja vaimule kosutav. Kiidan ja 8,5 punkti kümnest on väga õiglane hinnang, sest kui otsida midagigi negatiivset, siis ehk liiga rafineeritud dialoogid, mis minu eestlasliku aegluse tõttu liiga särtsakad ja kiired näivad. Kuid see on tõepoolest otsitud miinus, mitte miski, mis vaatamise ajal kuidagigi segav oleks.