Sidrunivesi tuleb kasuks igal hetkel, aga just hommikune lonks väärt jooki tõmbab päeva hoobilt käima. Sidrunid pakatavad tervest reast toitaineist, mille hulgas on C-vitamiin ja B-kompleks, kaltsium, raud, magneesium, kaalium ning kiudained.

Arvestades seda, kui karmilt puhas sidrunimahl hambavaabale võib mõjuda, on mõistlik seda leige veega lahjendada. Klaasitäiest sidruniveest saab organism kätte kõige rohkem siis, kui seda pool tundi enne hommikusööki juua.

Kaheksa tavaprobleemi, millele igahommikune klaas sidrunivett leevendust pakub:

  • Nõrk immuunsüsteem

C-vitamiin aitab luuüdil toota eluliselt vajalikke valgeid vereliblesid. Samuti aitab korralik kogus C-vitamiini immuunsüsteemil grippi ja nohu eemal hoida. Sidrunivee igapäevane joomine garanteerib organismile regulaarselt korraliku koguse C-vitamiini.

  • Neerukivid

Sidrunivesi pulbitseb looduslikust tsitraadist ja tõstab selle taseme uriinis nii kõrgeks, et neerukivide tekkevõimalus taandub. Kuni 100 milliliitrit sidrunivett pakub ohtralt hapet, tervet hulka toitaineid ja antioksüdante, mis kõik toetab neerude talitlust ja tervist.

  • Kõrge vererõhk

Sidrunid aitavad veresoontel pehmeiks ja painduvaiks jääda. Soonte vähenev jäikus aga tähendab omakorda kõrge vererõhu normaliseerumist. Piisab ainuüksi sellest, kui igal hommikul juua üks tass vett, millesse on pressitud pool sidrunit. Parima tulemuse saamiseks tuleks nii sool kui ka suhkur sellele hapule joogile lisamata jätta.

  • Põletikud

Sidrunivesi võib aidata võidelda kõigega, alates kurguvalust kuni paistes mandliteni – ja seda ainult tänu sidruni põletikuvastastele omadustele.

  • Depressioon ja ärevus

Kuna depressioon ja ärevus taanduvad sageli organismi kaaliumipuudusele, aitab sidrunivee kõrge kaaliumisisaldus ka nende kahe hädaga toime tulla.

  • Kae, kollatähni kärbumine ja teised silmaprobleemid

C-vitamiinirikas sidrunivesi aitab nautida head silmanägemist kuni kõrge vanuseni. Flavonoidid ehk need antioksüdandid, mis organismis koos C-vitamiiniga töötavad, aitavad vähendada kae ja kollatähni kärbumist ja teist silmahaiguste riski.

  • Toidumürgitus

Sidrunis peituv hape aitab tappa baktereid, mis põhjustavad toidumürgitust. Sidrunivee joomine aitab ka siis, kui toidumürgitus on juba alanud. Sel juhul võiks sidrunimahla juua veega lahjendamata.

  • Nahaprobleemid

Sidrunivees sisalduvad antioksüdandid aitavad nahalaike tasandada ja kortse siluda, kuna võitlevad nahaprobleeme põhjustavate vabade radikaalidega. Uuringud näitavad, et regulaarne sidrunivee joomine kindlustab noorema ja vähemate kortsudega naha.