See on vale. Sa peaksid alati roosat kandma. OK, võib olla mitte alati. Kui sa lähed matustele, võiksid ehk mõne sobivama tooni valida. Kuid roosa sobib nii paljudele meestele, kuid nad ei julge seda sammu astuda, sest ollakse veendunud, et see ei ole värv, mida mees kandma peaks. Kuigi roosa on silmatorkav värv, on seda võimalik kanda ka nii, et see ei jääks liialt domineerivaks. Näiteks sobita roosa lips halli pintsakuga. Teine hea valik oleks kanda roosat triiksärki erksama sinise ülikonna all. Värvide sobitamise võimalused on lõputud.

Võib olla töötad sa kontoris, mis on hästi konservatiivne ja eeldab, et su igapäevane riietus oleks vaid tumedavärviline ülikond. See aga ei tähenda üldse, et sa peaksid igav välja nägema. Tegelikult on mustrid just üks hea võimalus enda riietuse stiilsust rõhutada. Ka kõige igavam ülikond näeb mitu kraadi lahedam välja, kui seal juures on mustriline lips või kikilips. Ka taskust väljapaistev rätik võiks riietusele huvitava aktsendi juurde anda.

Must ja pruun sobivad kokku suurepäraselt. Veelgi enam, neid kahte kokku segades väldid sa, et su riietus liiga tuim ja igav välja näeb. Püüa kanda näiteks musta rihma pruunide kingadega ja ka vastupidi. Kui sul on must nahktagi, mille sa kevadel selga viskad, siis täienda seda pruuni salliga. Need on vaid paar näidet, kuidas neid kahte värvi kombineerida.

Kui me mõtleme suvisele ilmale ja vabaajariietusele, siis näevad jalanõud alati ilma sokkideta paremad välja. Kuna stiilid muutuvad aina vabamalt võtvamaks, muutuvad ka sokid suvistes tingimustes aina ebavajalikemaks. Loomulikult, kui sul on probleem higistavate ja haisvate jalgadega, on sokid vajalikud, et oleks miski, mis niiskuse endasse võtaks. Ka tuleb suhtuda kriitiliselt kohtadesse, kuhu sa lähed. Kui sinu plaan näeb ette presidendi kätlemise vabariigiaastapäeval, siis oleks mõistlik sokid jalga tõmmata. Samas, kui sa soovid olla ajakirjade esikaanel, jäta need koju.

Tead sa üldse kedagi, kes seda reeglit kiivalt jälgiks? Sellele reeglile on mõned erandid. Näiteks pulma minnes võiks seda järgida. Teine erand on see, kui sa kannad pruuni kingi ja pruuni rihma. Sellisel juhul ei pea nad olema ühest komplektist, aga palju stiilsem on see siis, kui nad on ühe tumedusastmega. Seega, ära püüa segada tume- ja helepruuni. Kuid vabaajariietuse puhul on nii palju võimalusi, kuidas enda välimust stiliseerida, ilma, et kingad ja rihm pealtnäha harmoneeruks. Sobita julgelt.

Allikas: www.cheatsheet.com