Võtsime ühendust enda ala spetsialisti Prike WorldClass Brand Ambassadori Andrei Kazakoviga, et uurida natuke lähemalt, mis toimub viskide maailmas, sest kui on olemas üks jook maailmas, millel on maskuliinne tunnetus, siis see on viski.

Milliseid viskisid eesti mees eelistab?
Väga keeruline küsimus tegelikult, sest trendid muutuvad veidike iga hooajaga. Paljud eelistavad praegu Burbooni ja Blended Scotchi.

Kuidas on viskit õige serveerida ja juua? Jääga? Ilma? Kokteilis?
Õige on serveerida nii nagu inimesele/baari külalisele kõige rohkem meeldib. Inimesed on erinevad ja nende eelistusi peab austama. Üldiselt levinud serveerimisviis viskimaailmas on viski vähese veega. Siis on viski oluliselt pehmem kui puhtana ja ka maitsetest saab paremini aru.

Kas viskikokteilid, mis on maailmas juba päris populaarsed, on ka Eestis võidukäiku tegemas?
Ei saa öelda, et Eestis oleks viskikokteilid väga populaarsed. Gini kokteilid on hetkel ikka suurem trend, aga siin seal kokteilibaarides näeme aina rohkem inimesi, kes naudivad viski põhjal segatud jooki.

Kuidas teha vahet heal ja mitte nii heal viskil?
Iga inimese jaoks see on väga erinev. Ühe jaoks – pudeli kuju, kas vastuvõetav või liiga alternatiivne, teise jaoks see võib olla suitsusus, komplekssus, vanus jne. Aga kui vastata üldiselt, siis hea viski ei saa olla väga odav (v.a. teatud poodide kampaaniad jm pakkumised)

Milles viskide erinevus seisneb?
Iga viski teevad omapäraseks päritolumaa, piirkond, tooraine, destilleerimispaja kuju, laagerdamismeetodid, vanus ja tuhanded pisidetailid veel. Need kõik detailid teevad maitse just selliseks nagu see on.

Kuna viskikokteilid võivad vabalt olla järgmine rumm koolaga, siis palusime ka paari retsepti, kui keegi soovib joogiga loovaks minna. Kindlasti sobivad ka teised šoti viskid, kuid olenevalt tootest, võivad olla erinevad maitsenüansid.

Viskikokteilid

  • 4 cl Johnnie Walker Blenders’ Batch viskit
  • 1,5 cl suhkrusiirupit
  • 5-6 tilka Aromatic Bitterit

Segada viskipokaalis jääga, kaunistada maraschino kirsiga.

  • 4 cl Johnnie Walker Blenders’ Batch viskit
  • 2 cl suhkrusiirupit
  • 2 cl sidrunimahla
  • 1 munavalge.

Lisada kõik komponendid šeikerisse, raputada ilma jääta korralikult, lisada jääd, seejärel raputada jääga. Serveerida viski klaasis jääga või coupe-klaasis ilma jääta. Kaunistada apelsinikoorega.